Selecteer een pagina

Nummer 124 van de belangrijkste infrastructuurpublicatie van Brazilië Rodovia's en Via's heeft het succes van BrazilRAP in 2020 bevorderd.

Download een kopie van het nummer hier (in het Portugees) en zie het artikel op pagina's 94-97, of download de iRAP-sectie in het Engels hier

Engelse vertaling:

iRAP: De Braziliaanse sterren

In het eerste kwartaal van dit jaar werd een partnerschap gelanceerd tussen de International Road Assessment Programme (iRAP) En Rodovias&Vias zal de onverbiddelijke weg die moet worden ingeslagen naar nieuwe niveaus van verkeersveiligheid in Brazilië gedetailleerd en openbaar maken. Het land maakt, via het reeds geconsolideerde BrazilRAP-initiatief, definitief voortgang in het scenario dat het mondiale snelwegsysteem ten goede transformeert, dankzij de kracht van zijn instellingen in de publieke sector, die met succes een nieuwe aanpak voor onze wegen bevorderen: “Red levens, hulpbronnen besparen en banen creëren”.

Het initiatief, georganiseerd door DNIT – National Department of Transportation Infrastructure en ondersteund door regelgevende instanties zoals ARTESP – Het staatsagentschap voor transport van São Paulo en het Braziliaanse staatsdepartement voor snelwegen sluiten zich al aan bij de moderne strategie die tot doel heeft informatie te kapitaliseren om efficiëntie te leveren, in de meest gebruikte vervoerswijze in het land, via veiligere rijstroken. Binnen deze lokalen Rodovias&Vias sprak met de directeur Planning en Onderzoek van DNIT, Luiz Guilherme Rodrigues de Mello, over het huidige scenario van implementatie en andere acties van het programma in het agentschap dat een referentie is in verschillende disciplines van nationale snelwegen, en dat steevast processen en goede processen leidt praktijken in andere instellingen in heel Brazilië.

“Vanaf het moment dat ik toetrad tot het bestuur, was een van de aandachtspunten die ik had het internaliseren van de discussies over iRAP in DNIT, omdat ik besefte dat dit een onderwerp was dat vergevorderd was op het gebied van concessies. Omdat ik al uit ervaringen op dit gebied was gekomen, via EPL (Empresa de Planejamento e Logística SA), toen ik terugkeerde naar het huis, vond ik het een goed idee om dit concept te brengen. Omdat we al bezig zijn met de documentaire karakterisering van ons netwerk, in al zijn 63.000 km, realiseerde ik me dat we met enig gemak de eerste fase konden toevoegen, namelijk het onderzoek met kleine aanpassingen om te passen binnen de iRAP-methodologie. Momenteel zijn we voor ongeveer 25.000 km geverifieerd”.

Preventieve maatregelen

“De methodologische acceptatie maakt postonderzoek en postcodificatie mogelijk – een momentopname – zodat we de veiligheidssituatie van elk segment kunnen zien met behulp van een methodologie die wereldwijd in meer dan 100 landen en op meer dan 1 miljoen km aan wegen wordt gebruikt. Het is iets ongekends, omdat we voor het eerst een echt idee zullen hebben om een vergelijking te maken van de Braziliaanse situatie in vergelijking met andere landen die de classificatie ook overnemen. Het is inclusief, iets dat ongepubliceerd is in termen van Latijns-Amerika. En in deze context is het belangrijk om te benadrukken dat we, onafhankelijk van de verkregen resultaten, over goede omstandigheden zullen beschikken om haalbare doelen voor te stellen. Als we verder gaan, zal dit 'beeld' ons in staat stellen prioriteit te geven aan de meest verstandige toewijzing van middelen om levens te redden.

Technologie biedt ons wat wij tegenmaatregelen noemen, oplossingen die proactief kunnen worden geïmplementeerd, en uiteraard in overeenstemming met ons budgetplan. Het zijn de zogenaamde ‘wegvaccins’, in iRAP-terminologie”. Hiermee voegen we intelligentie toe aan iets dat voorheen puur reactief was, namelijk het lezen van de ‘hittekaart’ die DNIT kreeg, gebaseerd op de gegevens van ongevallen die in verschillende regio’s van het land plaatsvonden. Laten we het maximale uit de vaccin voor veiligere wegen“.

De verkeersveiligheidsagenda

“De DNIT was praktisch sinds haar oprichting op zoek naar een manier om intelligentie toe te voegen aan de manier waarop haar interventies werden uitgevoerd in de netwerken onder haar hoede, uiteraard vanwege de beperkte aard van haar middelen, die de afgelopen jaren intenser werden. Tegelijkertijd heeft Brazilië toezeggingen gedaan over het ‘Eerste decennium van actie voor verkeersveiligheid’, voorgesteld door de VN (2011 – 2020), en zal het zeker instemmen met de seconde, onlangs voorgesteld door iRAP en aangesloten bij resolutie A/74/L.86, tijdens de Algemene Vergadering van de VN, voor 2021 – 2030. Hiermee hadden we verschillende acties die een enorm potentieel vertoonden om levens te redden, zoals BR-Legal, dat het had nog effectiever kunnen zijn als het samen met de methodologie was geïmplementeerd.

Het voorstel van dit tweede decennium bereikt de DNIT echter met een zeer gunstige timing, omdat het met BR-Legal 2 en de verbeteringen die het heeft doorgevoerd in het constructieve deel van zijn snelwegen, over tien jaar volledig in staat zal zijn om resultaten presenteren binnen een wereldwijd geaccepteerde, erkende methodologie. Ik twijfel er niet aan dat dit ons concessieprogramma nog positiever kan beïnvloeden door externe investeerders een heel duidelijk beeld van dat bezit te geven. Ten slotte brengen we de afdeling op één lijn met goede praktijken en streven we naar een universalisering van moderne technische concepten”.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!