Selecteer een pagina

Op 9 september heeft de Internationale Wegenfederatie En iRAP gastheer van een Verkeersveiligheidssamenwerking van de Verenigde Naties (UNRSC) webinar over de Tienstappenplan voor een veiligere wegeninfrastructuur.

Het Tien Stappenplan werd opgesteld door de partners van de UNRSC Safer Roads and Mobility Group om een duidelijk proces te bieden voor het opzetten van systemen, het opbouwen van capaciteit en het creëren van partnerschappen ter ondersteuning van de implementatie van het VN-Verdrag inzake wegverkeer en verkeerstekens en -signalen en het bereiken van de VN-lidstaten zijn mondiale doelstellingen overeengekomen 3 en 4 voor veiligere nieuwe en bestaande wegen.

Het Tienstappenplan is een belangrijk hulpmiddel ter ondersteuning van de Tweede decennium van actie voor verkeersveiligheid (2021-2030) die tot doel heeft het aantal doden en gewonden tegen 2030 te halveren. Momenteel worden jaarlijks ruim 1,35 miljoen mensen gedood en raken maar liefst 50 miljoen mensen gewond, waarbij 90 procent van deze slachtoffers in ontwikkelingslanden valt. Verkeersongevallen zijn wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak voor kinderen en jongeren tussen 15 en 29 jaar.

Het webinar, met 1243 inschrijvingen uit 120 landen, bracht een reeks internationale sprekers samen om het 10-stappenplan te bespreken.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!