Selecteer een pagina

Verkeersveiligheidsfonds van de Verenigde Naties En De Wereldbank GRSF, met steun van de Afdeling Internationale Ontwikkeling (DFID) hebben een geweldig nieuw partnerschap aangekondigd om de UNRSC Tien stappen voor een veiligere wegeninfrastructuur in Tanzania.

Het initiatief heeft tot doel het aantal verkeersdoden en ernstig gewonden terug te dringen door de verkeersveiligheid te verbeteren, kennis te genereren en de capaciteit van de belangrijkste belanghebbenden te vergroten. Het project zal ook gebruik maken van toegepast onderzoek om verbeteringen aan te bevelen aan de Ten Steps-aanpak, en mogelijke toepassingen voor bestaande en toekomstige ontwikkelingsactiviteiten door de Wereldbank, andere MDB's en bilaterale agentschappen.

De Bron van Tien Stappen biedt een herhaalbaar, goed gestructureerd plan om de lokale verkeersveiligheidscapaciteit, ontwerpnormen, opleidings- en accreditatiefinanciering, beleid, audits, lokaal geleide iRAP-programma's en de viering van succes op te bouwen.

Het partnerschap zal de lokale experts in Tanzania samenbrengen, waaronder TANROADS, TARURA en TARA, UNECA, International Road Federation, PIARC, iRAP en de Wereldbank om impact op de lange termijn te creëren ter ondersteuning van de mondiale doelstellingen en verwezenlijking van Doelstelling 3 en Doelstelling 4 voor reizen van drie sterren of beter door Tanzania, in overeenstemming met de Agenda 2030.

Dr. Soames Job, hoofd van de GRSF, gezegd: “We zijn blij dat we dit waardevolle initiatief voor verkeersveiligheid voor Tanzania gezamenlijk kunnen financieren. Deze gezamenlijke onderneming is een belangrijke stap voor het redden van levens en het voorkomen van slopende verwondingen in Tanzania, en een essentieel onderdeel van de nauwe samenwerking van de Wereldbank en GRSF met iRAP, IRF, PIARC, UNRSC en UNRSF. Het is van cruciaal belang dat deze toonaangevende mondiale organisaties samenwerken om levens te redden en verwondingen op de wegen in de wereld te voorkomen.”

Lees hier de volledige mediaaankondiging

Krediet hoofdafbeelding: Hendri Lombard / Wereldbank

Wil meer weten?
Klik hier om de bronpagina van het 10-stappenplan-webinar te bezoeken, waar u meer informatie en toegang tot het opgenomen webinar krijgt

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!