Selecteer een pagina

1. Wat is uw huidige rol en wat is de visie van Croatian Motorways op verkeersveiligheid?
De fundamentele determinant binnen de missie en visie van de Kroatische snelwegen is het garanderen van een veilige en efficiënte snelweg met een hoog niveau van sociale verantwoordelijkheid. Onze visie is dat Kroatische snelwegen worden erkend als een voorbeeld van een zorgvuldige en verantwoordelijke houding ten opzichte van gebruikers, de sociale gemeenschap, werknemers en het milieu, evenals een best practice-voorbeeld van de veiligste en beste kwaliteit wegen in Kroatië en de regio.

2. Waarom heeft u ervoor gekozen om samen te werken met EuroRAP? Wat biedt EuroRAP u?
Al meer dan 10 jaar houden Kroatische snelwegen het werk van EuroRAP nauwlettend in de gaten, dat in Kroatië zijn oorsprong vond via de activiteiten van de Kroatische Automobielclub en de Faculteit Transport- en Verkeerswetenschappen van de Universiteit van Zagreb. De aanpak om de verkeersveiligheid in Kroatië in de afgelopen tien jaar te vergroten is drastisch veranderd, zodat we over het algemeen kunnen zeggen dat de wegeninfrastructuur, als een van de drie basisfactoren van de verkeersveiligheid, een prominentere plaats heeft ingenomen. Kroatische snelwegen hebben deze trend onderkend door samenwerking met de Faculteit Transport- en Verkeerswetenschappen. Naast de samenwerking in het CEF-project SLAIN werken we ook mee aan het aantal projecten waarin EuroRAP-protocollen in zekere mate worden gebruikt.

3. Kunt u ons alstublieft vertellen wat uw belangrijkste successen zijn op het gebied van de verkeersveiligheid in Kroatië? vanwege uw samenwerking met EuroRAP?
Het netwerk van snelwegen onder beheer van Croatian Motorways is het veiligste deel van het wegennet in Kroatië. De eer is voornamelijk te danken aan de onophoudelijke inspanningen van de afdelingen van de Kroatische snelwegen, die voortdurend werken aan de toepassing en implementatie van de nieuwste normen. In die zin is de betrokkenheid van EuroRAP bij verschillende educatieve activiteiten en internationale projecten van het grootste belang, omdat het helpt bij het vergroten van het bewustzijn over de impact van de wegeninfrastructuur op verkeersongevallen en de gevolgen daarvan. Dat geldt vooral voor de conservatieve benadering van de verkeersveiligheid, waarbij het uitgangspunt is dat verkeersongevallen gebeuren door menselijke fouten en dat de gevolgen ervan niet kunnen worden verzacht. Tegenwoordig beschikken we over nauwkeurige indicatoren, analyses en onderzoeken die aantonen dat er andere oorzaken van verkeersongevallen zijn, en in die zin is de rol van EuroRAP aanzienlijk.

4. Wat zou u andere wegbeheerders adviseren bij het beoordelen van de veiligheid van de weginfrastructuur?
Een van de cruciale boodschappen zou zijn dat de onafhankelijke verkeersveiligheidsbeoordeling moet worden gezien als een kans voor verbetering en niet als iets negatiefs. Investeringen in de verkeersveiligheid, evenals alle andere maatschappelijk nuttige investeringen, moeten worden gekwantificeerd en in proporties worden geplaatst. De instrumenten die EuroRAP biedt zijn daar precies op gericht, dwz ze geven ons een middel om te meten hoe succesvol we zijn in het implementeren van de hoogste normen op het gebied van verkeersveiligheid.

5. Kunt u een verhaal van zes woorden vertellen over wat EuroRAP voor u is of heeft gedaan – Voorbeeld – Europa van vrije risicovolle wegen – dat is de huidige missie.
Kroatische snelwegen – de veiligste wegen voor uw zorgeloze vakantie.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!