Selecteer een pagina

Juni 2020: Anditi, TomTom, Tutela En Feitelijk advies hebben gewonnen SLAIN Projectaanbesteding om wegen te beoordelen op hun gereedheid voor verbonden en geautomatiseerde voertuigen (CAV's).

EuroRAP is de hoofdpartner van Project SLAIN (Saving Lives Assessing and Improving TEN-T road network safety), gefinancierd door de Europese Commissie Connecting Europe Facility (beheerd door de INEA)

Het project heeft tot doel de veiligheid van de wegeninfrastructuur te verbeteren Europese TEN-T-wegen via risicobeoordeling. SLAIN omvat onder meer de beoordeling van wegen op hun gereedheid voor geconnecteerde en geautomatiseerde voertuigen (CAV's).Wegen die auto's kunnen lezen”.

Volgens de doelstellingen van de aanbesteding omvat het plan het verzamelen van gegevens en parameters (specificaties) voor het meten en vastleggen van fysieke wegkenmerken, met name wegmarkeringen/lijnen en bewegwijzering, voor CAV-gereedheid. De voorbeeldgegevens zullen worden verzameld van 2.000 km TEN-T-wegen in vier verschillende landen: Kroatië, Griekenland, Italië en Spanje.

De activiteiten worden uitgevoerd met steun van het samenwerkingsverband van Anditi, TomTom, Tutela En Feitelijk advies, waarbij gebruik wordt gemaakt van de volgende vaardigheden en expertise:

  • TomTom's wereldwijde ervaring en expertise in het verzamelen van gegevens met hoge resolutie die kunnen worden gebruikt voor het beoordelen en detecteren van wegvoorzieningen en veiligheidskenmerken. Dit omvat een generatie HD-kaarten en onderzoek en ontwikkeling in verband met zijn eigen autonome voertuig.
  • En het is ervaring en expertise met het verwerken en analyseren van TomTom-gegevens, en het vermogen om belangrijke kenmerken van wegenvoorzieningen en veiligheidsattributen efficiënt en nauwkeurig te extraheren. Anditi (Peter Jamieson) is iRAP geaccrediteerd voor attribuutcodering voor sterbeoordelingen.
  • van Tutela De wereldwijde registratie en analyse van cellulaire attribuutgegevens, waaronder netwerkdekking, signaalsterkte en diversiteit van providers in Kroatië, Griekenland, Italië en Spanje, zal dit project informeren. De mobiele gegevens van Tutela worden voortdurend bijgewerkt via crowdsourcing.
  • Feitelijk Overleg plegen expertise op het gebied van verkeersveiligheid en uitgebreide kennis van de Europese Commissie en EuroRAP-projecten en de belangrijkste stakeholders voor dit project. Factual (Marc Figuls) is ook iRAP-geaccrediteerd voor attribuutcodering voor sterbeoordelingen.

Lees meer op de website van EuroRAP hier

Lees meer over Project SLAIN hier

 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!