Selecteer een pagina

De nieuwste cijfers van iRAP zijn vrijgegeven en tonen werk in 101 landen met groei in Europese risicokartering, 770 schoolbeoordelingen in 38 landen, geweldige trainingsactiviteiten en nog eens $11,3 miljard USD aan investeringen in veiliger wegen in de afgelopen 12 maanden.

Elk jaar rapporteert iRAP aan onze belangrijkste donor, de Stichting FIA over het werk van de liefdadigheidsinstelling en onze partners die levens redden op veiligere wegen over de hele wereld. Wij juichen het geweldige werk toe van onze RAP-partners – overheden, mobiliteitsclubs, ontwikkelingsbanken, NGO's en belanghebbenden – wier werk elke dag bestaat uit het elimineren van wegen met een hoog risico in lokale gemeenschappen, ondersteund door de tools, trainingen en programma's van iRAP.

Hoogtepunten van deze verslagperiode:

  • Er zijn in de loop van de tijd ruim 1,1 miljoen km aan Star Rating-beoordelingen voltooid. De belangrijkste landen die de afgelopen zes maanden een sterwaardering hebben behaald, zijn onder meer Australië, Portugal, Brazilië, Spanje, de VS, Pakistan, Bosnië en Herzegovina, India en Indonesië.
  • In de loop van de tijd is bijna 1,5 miljoen kilometer aan crashrisicokaarten voltooid, met recente karteringen in Spanje, Italië, Kroatië, Griekenland, Bosnië en Herzegovina, Montenegro en Portugal. In Europa is de Connecting Europe Facility (CEF) GEDOOD Projecten voor de Europese Commissie in vier landen hebben dit aantal doen stijgen. SLAIN en de RADAR project in twaalf landen in de Donauregio zorgt voor grotere schaalgrootte en partnersteun in Oost- en West-Europa.
  • Er zijn 25.640 mensen getraind, het afgelopen jaar nog eens 6.200. Er is sprake van een aanzienlijke groei in het aantal online aangeboden trainingen. Voor trainingen die in eigen land worden gegeven, hebben Brazilië, India en St. Lucia hun lokale capaciteit aanzienlijk vergroot.
  • Er zijn 770 scholen beoordeeld in 38 landen met behulp van de Star Rating for Schools (SR4S) app, waarbij Ghana en Peru de nieuwste landen zijn die de tool toepassen. SR4S is nu wereldwijd beschikbaar via het Lead Partner-netwerk om de risico's te meten waaraan kinderen worden blootgesteld tijdens hun schoolreisje en om strategische upgrades te informeren om levens te redden.
  • 51 landen hebben op basis van RAP-beoordelingen investeringen in veiliger wegen gemobiliseerd voor een bedrag van $46.900 miljoen in de hoge inkomenslanden en $32.769 miljoen in de lage- en middeninkomenslanden.
  • Tien landen hebben nu op projectniveau beleidsdoelstellingen van drie sterren of beter vastgesteld. Saoedi-Arabië is in deze rapportageperiode toegevoegd aan Groot-Brittannië, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Zweden, China, Nederland, Australië en Chili) en vijf instellingen (de Verenigde Naties, Wereldbank, Aziatische Ontwikkelingsbank, UNESCO en de Millennium Challenge Corporation). Zie de Casestudy voor details.
  • Er zijn meer dan 48.000 km aan lichte sterbeoordelingen voltooid (voornamelijk in Thailand) en meer dan 8.400 km aan sterbeoordelingsontwerpen.
  • ViDA heeft ruim 25,8 miljoen km aan gegevens verwerkt, met een sprong in het aantal ViDA-gebruikers naar 8.824 – een extra 1.879 nieuwe gebruikers in het systeem in de afgelopen twaalf maanden.
  • Vaccins voor wegen, waarbij de last van letsel wordt benadrukt, hoe veilig de wegen in de wereld en landen zijn, de wegkenmerken die ertoe doen en de economische en menselijke impact van het bereiken van Doelstelling 4 tegen 2030 blijkt een waardevolle hulpbron te zijn die landen helpt hun nationale situatie te begrijpen.

iRAP biedt de wereldwijde standaard voor infrastructuurveiligheid. Onze meetgegevens zijn overgenomen en gebruikt door de Wereldgezondheidsorganisatie, lidstaten van de Verenigde Naties, ontwikkelingsbanken, Sum4All, verkeersveiligheidsobservatoria, nationale en deelstaatregeringen over de hele wereld, mobiliteitsclubs en de particuliere sector.

Het bereiken van >75% aan reizen op wegen met drie sterren of beter voor alle weggebruikers in 2030 betekent een redding van meer dan 450.000 levens per jaar en 100 miljoen levens en ernstige verwondingen gedurende de twintigjarige levensduur van wegenonderhoud, met een voordeel van $8 voor elke weggebruiker. $1 geïnvesteerd.

Voor meer informatie over het werk van iRAP in 2019, zie onze Jaarverslag.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!