Selecteer een pagina
Beeldcredits (boven en rechts): Revista-flacon (Road Magazine)

De door de Wereldbank gefinancierde Northwest Road Corridor Development (NOA), gebaseerd op een iRAP-beoordeling, heeft een ontwerpvoorwaarde van 3 sterren of beter en maakt deel uit van een groter project dat zal helpen om vier Zuid-Amerikaanse landen Chili, Argentinië economisch te verenigen , Paraguay en Brazilië.

De Argentijnse component van het project, gestart in 2017 en voltooid in 2023, omvat twee fasen: de NOA-corridor (Noordwest-Argentinië) en de NEA-corridor (Noordoost-Argentinië). Voor elke sector heeft het project een totale waarde van respectievelijk USD$3.000 en USD$4.500 miljoen.

De NOA-corridorsector die iRAP heeft beoordeeld, kent het hoogste aantal verkeersongevallen van het land. De Argentijnse regering heeft een lening van $300 miljoen dollar van de Wereldbank gekregen voor de upgrade van de corridor, met als voorwaarde dat het ontwerp een sterrenwaardering gelijk aan of hoger dan 3 sterren moet behalen.

De iRAP-beoordeling is uitgevoerd op 204,9 kilometer wegen. 70% (143,2 kilometer) van deze beoordeelde wegen komt overeen met gedeelten waar upgrades van het wegontwerp een verdubbeling van bestaande onverdeelde wegen zouden omvatten.

De resterende 30% van de wegen (61,7 kilometer) zijn wegen die momenteel verdeeld zijn, maar die herstel nodig hebben en de implementatie van de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen om het risico voor alle wegcorridorgebruikers te verminderen. Deze laatste groep wegen omvat toegang tot verschillende steden via ongelijkvloerse kruispunten (ook bekend als een Multi-Level Stack Interchange)

iRAP beoordeelde het risico om de sterbeoordelingen van het verdeelde wegontwerp en de ongelijkvloerse kruispunten te bepalen, en stelde tegenmaatregelen voor de bestaande verdeelde weg voor.

Lees meer over dit project vanaf de start in 2017 hier

Lees de projectsamenvatting van de Wereldbank hier

Volgens De Big Data-tool van iRAP, het aantal geschatte dodelijke slachtoffers in Argentinië  per jaar is 6.119 (WHO 2015). Het bereiken van >75% aan reizen op 3-sterren of betere wegen voor alle weggebruikers in Argentinië in 2030 zou jaarlijks 2.046 levens kunnen redden en het aantal dodelijke slachtoffers en ernstig gewonden over twintig jaar met 450.015 kunnen verminderen, met een economisch voordeel van bijna $77,1 miljard dollar.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!