Selecteer een pagina

De economische integratie van de Westelijke Balkan en de rest van Europa in Bosnië en Herzegovina zet een belangrijke stap voorwaarts dankzij een EBRD-lening van $600 miljoen dollar voor de aanleg van de Corridor Vc-snelweg.

De ontwikkeling van Corridor Vc is een strategische prioriteit voor Bosnië en Herzegovina. Het project zal de connectiviteit tussen de belangrijkste steden van Bosnië en Herzegovina en de buurlanden verbeteren en bestaat uit drie werkfasen die tussen 2018 en 2030 worden voltooid. Als onderdeel van een grotere pan-Europese transportcorridor zullen de verbeteringen de transportdiensten verbeteren en het verkeer op lokale wegen verminderen. met positieve gevolgen voor de lokale luchtkwaliteit, geluidsoverlast en verkeersveiligheid.

Eenmaal voltooid zal de corridor dienen als een uitbreiding van de trans-Europese transportnetwerken naar het kernnetwerk van de Westelijke Balkan. Meer dan 50 procent van de bevolking van Bosnië en Herzegovina woont binnen de 30 kilometer lange corridor, een gebied dat meer dan 60 procent bijdraagt aan het BBP van het land.

Lees meer over dit investeringsproject hier

EuroRAP-beoordelingen hebben de veiligheid van de corridor en investeringen geïnformeerd.

Lees meer over EuroRAP/iRAP-beoordelingen in Bosnië-Herzegovina hier

Volgens De Big Data-tool van iRAP, het aantal geschatte dodelijke slachtoffers in Bosnië-Herzegovina  per jaar is 6.072 (WHO 2015). Het bereiken van >75% aan reizen op wegen met 3 sterren of betere wegen voor alle weggebruikers in Bosnië-Herzegovina  tegen 2030 kunnen we elk jaar 185 levens redden en het aantal dodelijke slachtoffers en ernstig gewonden in twintig jaar tijd met 40.596 verminderen, met een economisch voordeel van bijna $3,75 miljard dollar.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!