Selecteer een pagina

Hoewel het aantal verkeersdoden in 2019 met drie procent is gedaald ten opzichte van 2018, is het totale aantal doden op de Zuid-Afrikaanse wegen nog steeds veel te hoog en zal het een probleem blijven totdat de overheid dringend ingrijpt. Dit is volgens de Automobielvereniging (AA) van Zuid-Afrika in zijn jaarlijkse evaluatie van de statistieken over verkeersdoden die eind mei door de Road Traffic Management Corporation (RTMC) zijn vrijgegeven.

“Uit de officiële cijfers blijkt dat in 2019 12.503 mensen omkwamen op de Zuid-Afrikaanse wegen, vergeleken met 12.921 in 2018. Zeker een verbetering, maar nog steeds veel te hoog, vooral gezien het feit dat er voertuigveiligheidstechnologie en andere verzachtende instrumenten beschikbaar zijn die de schade kunnen verminderen. dit cijfer dramatisch. We hebben nu een punt bereikt waarop we niet langer plannen kunnen maken voor veiligere wegen. Er is actie nodig, en dat is dringend nodig”, zegt de AA.

De Vereniging zegt dat de interventies die de overheid nu kan implementeren de volgende zijn:

  • Het verkrijgen van International Road Assessment Programme (iRAP) sterbeoordelingen van alle wegen in Zuid-Afrika
  • Het instellen van verplichte veiligheidsbeoordelingen voor alle verkopen van nieuwe voertuigen in het land
  • Dringende herziening en herziening van de veiligheidsvoorschriften voor nieuwe voertuigen in Zuid-Afrika
  • Introductie van regelgeving die ABS, ESC en twee airbags vereist als minimale veiligheidsnormen voor nieuwe voertuigen
  • Feestseizoenpolitie het hele jaar door
  • Weekends vol dronken rijden
  • Meer aandacht voor verkeersovertredingen en beter toezicht op het gebruik van kinderzitjes, illegaal apparaatgebruik tijdens het rijden en te hard rijden
  • Herintroductie van verkeersveiligheidseducatie en rijopleidingen op scholen
  • Invoering van een snelheidslimiet van 30 km/u in gebieden in de buurt van scholen

“Van bijzonder belang is het feit dat 40 procent van alle dodelijke slachtoffers voetgangers zijn, min of meer hetzelfde percentage als in de voorgaande tien jaar. Dit geeft aan dat er niet genoeg wordt gedaan om adequate hulpmiddelen te bieden aan degenen die op de weg lopen, en dat er niet genoeg wordt gedaan op het gebied van verkeersveiligheidseducatie voor zowel automobilisten als voetgangers. We zouden graag zien dat voorlichting over voetgangersveiligheid met evenveel kracht wordt omarmd als de voorlichting over COVID-19 momenteel, vooral op die punten waar voetgangers samenkomen”, merkt de vereniging op.

Er wordt gesteld dat Zuid-Afrika, gezien de huidige stand van zaken, weinig kans heeft om de Sustainable Development Goal (UNSDG) van de Verenigde Naties, namelijk het halveren van het aantal verkeersdoden en -gewonden in 2030, te halen.

Lees het volledige artikel van de Automobile Association of South Africa hier

Volgens De Big Data-tool van iRAPbedraagt het geschatte aantal dodelijke slachtoffers in Zuid-Afrika per jaar 14.507 (WHO 2015). Het bereiken van >75% aan reizen op 3-sterren of betere wegen voor alle weggebruikers in Zuid-Afrika tegen 2030 zou jaarlijks 4.850 levens kunnen redden en het aantal dodelijke slachtoffers en ernstig gewonden over twintig jaar met 1.066.902 kunnen verminderen, met een economisch voordeel van bijna $1,05 miljard.

Verder de Vaccinaties voor Wegen Hulpmiddel voor menselijke impact geeft aan dat Zuid-Afrika momenteel elk jaar 413.448 verkeersgewonden en dodelijke slachtoffers kent, met bijbehorende nieuwe kosten van $18,9 miljard per jaar.  

Uitgelichte afbeelding hierboven van Artikel op LaagVelder.co.za

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!