Selecteer een pagina

Ontmoet FPZ in Kroatië – iRAP geaccrediteerde leverancier

Faculteit Transport- en Verkeerswetenschappen (FPZ) is een geaccrediteerde iRAP-leverancier met negen geaccrediteerde personen in hun team en één geaccrediteerd inspectiesysteem. FZP is een leverancier met ruim tien jaar internationale ervaring in het uitvoeren van iRAP assessments en andere verkeersveiligheidsgerichte projecten.

Tot nu toe heeft het FPZ de iRAP-inspecties, SRS-codering en verkeersveiligheidsanalyses uitgevoerd op ongeveer 31.500 km wegen in verschillende landen over de hele wereld, waaronder Groot-Brittannië, Qatar, Libanon, Senegal, Ethiopië, Ghana, Moldavië, Bosnië en Herzegovina en Republiek Kroatië. Momenteel is het FPZ ook een van de belangrijkste projectpartners die betrokken zijn bij het project Interregionaal Transnationaal Programma RADAR – Risicobeoordeling op wegen in het Donaugebied, waarin het, naast zijn betrokkenheid bij andere transnationale samenwerkingsactiviteiten, heeft deelgenomen aan het organiseren en leiden van een aantal trainingen over iRAP-protocollen om de knowhow over te dragen aan andere projectdeelnemers en belanghebbenden, dat wil zeggen om het toekomstige gebruik van de iRAP-methodologie met betrekking tot RAP Star Rating, RAP Risk Mapping en SRIP-planontwikkeling in de regio.

Tot nu toe is het FPZ betrokken geweest bij het organiseren en uitvoeren van de iRAP-trainingen voor relevante verkeersveiligheidsorganisaties in verschillende landen in de Donau-regio, waaronder Oostenrijk, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Hongarije en Monte Negro. Momenteel is het FPZ ook als partner betrokken bij SLAIN-project (Saving Lives Assessing and Improving TEN-T Road Network Safety), waarbij het actief deelneemt aan activiteiten die verband houden met het uitvoeren van iRAP-risicokaarten op 8000 km TEN-T-wegennet en iRAP-sterrenwaardering op 4000 rijbaankilometers van het TEN-T-wegennet in Kroatië, Griekenland, Italië en Spanje.

Faculteit Transport- en Verkeerswetenschappen maakt gebruik van het FPZ-geaccrediteerde landmeetsysteem voor het uitvoeren van wegvideo-inspecties volgens de iRAP-protocollen. Alle onderzoeken worden uitgevoerd volgens de iRAP-normen door een met FPZ uitgerust onderzoeksvoertuig dat de video's opneemt in de volgende opnamemodi: (1) Enkele cameramodus aan de voor-/achterzijde tot 110 km/u met videoresolutie 1920×1080 bij 30 fps (170 graden beeldhoek, progressieve scan) en (2) sferische panoramische fotomodus waarmee een gedetailleerd overzicht kan worden verkregen van de relevante kenmerken van de bestaande verkeersinfrastructuur en wegomgeving in alle richtingen (360°) op elke 4 meter van het geïnspecteerde weggedeelte.

De coderings- en postcoderingsprocessen worden uitgevoerd door FPZ-coderingstoolkit – een WebGIS, open source HTML5-webgebaseerde applicatie voor het identificeren en registreren van ruimtelijke kenmerken in video met georeferentie. FPZ Coding toolkit moet op een server worden gehost en wordt via webbrowsers naar de client gedistribueerd. Het codeerproces wordt uitgevoerd via de codeerwebinterface – FPZ Coding Tool-applicatie op secties van 10 m door op het juiste attribuut op de werkbalken te klikken. De interface kan worden aangepast om maximale zichtbaarheid van wegkenmerken en actieve kenmerken te garanderen. Attributen kunnen ook rechtstreeks op de kaart worden toegewezen met behulp van het ruimtelijke selectiehulpmiddel. De exportbestanden worden gemaakt volgens het uploadbestandsformaat iRAP. Geregistreerde functies worden opgeslagen in de ruimtelijke database PostgreSQL (PostGIS), zodat ze eenvoudig kunnen worden geïntegreerd met andere GIS-applicaties van derden.

Zie meer over FPZ op hun website www.fpz.hr

Klik hier om de volledige lijst met iRAP geaccrediteerde leveranciers te bekijken

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!