Selecteer een pagina

Een vandaag gehouden webinar van de iRAP Inter-American Development Bank heeft de capaciteit van 50 IDB-medewerkers vergroot om regionale landen te ondersteunen bij het elimineren van wegen met een hoog risico, het ontsluiten van de economische voordelen van driesterren- of betere wegen door middel van op resultaten gebaseerde financiering en het voldoen aan de mondiale SDGs en de VN Doelverplichtingen.

Het initiatief ondersteunt IDB's ontwikkeling van nationale verkeersveiligheidsplannen en is een vroege stap in het partnerschap tussen iRAP en IDB om de veiligheid van wegen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied te verbeteren, geformaliseerd door overeenkomst op 19 februari in Stockholm ondertekend.

iRAP CEO Rob McInerney presenteerde de visie van iRAP, de relevante mondiale SDG (3.6, 9.1 en 11.2) en VN-doelstellingen voor de veiligheid van de infrastructuur, evenals de beschikbare middelen om landen te helpen hun verkeersveiligheidssituatie te begrijpen. Deze omvatten de Mondiaal statusrapport van de WHO over verkeersveiligheid 2018, iRAP's Vaccins voor wegen En Big Data-tool het aantonen van de mondiale en nationale impact van verkeersongevallen op letsels en de business case voor veiligere wegen, en de 10 Stappenplan om landen te helpen institutionele capaciteit op te bouwen om levens te redden op veiligere wegen.

Regionaal directeur – Amerika Julio Urzua gaf een presentatie over de huidige situatie op het gebied van de veiligheid van de wegeninfrastructuur en de activiteiten van iRAP in Latijns-Amerika, en hoe medewerkers in contact kunnen komen met RAP-programmaleiders in landen.

Senior Road Safety Engineer Morgan Fletcher presenteerde de methodologie van iRAP en de gratis tools die beschikbaar zijn om landen te ondersteunen bij het realiseren van een veiligere weginfrastructuur van 3 sterren of beter. Er werden casestudies van succes getoond.

In 2016 kwamen in Latijns-Amerika meer dan 110.000 mensen om het leven en raakten ruim 1 miljoen mensen ernstig gewond bij verkeersongevallen, voor een bedrag van $224 miljard dollar of 4,4 procent van het bbp (WHO, 2018).

Het iRAP/IDB-partnerschap zal zich richten op het leveren van een meetbare vermindering van verkeerstrauma’s in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied en bijdragen aan de verwezenlijking van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) en de Mondiale Prestatiedoelstellingen voor Verkeersveiligheid, met name Doelstelling 3: “Tegen 2030 moeten alle nieuwe wegen bereiken technische normen voor alle weggebruikers die rekening houden met de verkeersveiligheid, of voldoen aan een beoordeling van drie sterren of beter”; en Doelstelling 4: “Tegen 2030 zal meer dan 75% van het verkeer op de bestaande wegen plaatsvinden op wegen die voldoen aan de technische normen voor alle weggebruikers die rekening houden met de verkeersveiligheid”. Het zal de weg vrijmaken voor de implementatie van Road Assessment Programs (RAP’s), in navolging van de iRAP-methodologie in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied om het aantal slachtoffers en ernstig gewonden veroorzaakt door verkeersongevallen in de regio te verminderen.

Als in 2030 meer dan 75 procent van de reizen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied op wegen met drie sterren of betere wegen wordt gerealiseerd, kunnen volgens de onderzoekers 400.000 doden en ernstig gewonden worden bespaard, met een voordeel van $10 voor elke bestede $1. iRAP's businesscase voor veiligere wegen.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!