Selecteer een pagina

iRAP viert het bereiken van een mijlpaal in 100 landen. De liefdadigheidsinstelling en al onze partners redden levens in meer dan de helft van de landen van de wereld, die 80% van de wereldbevolking uitmaken.

Van Brazilië tot IJsland, Australië tot Botswana, China tot Slowakije: International Road Assessment Programme en onze partners hebben meer dan 1 miljoen kilometer aan wegen met sterren beoordeeld, 19.000 ingenieurs opgeleid en de veiligheid beïnvloed in meer dan $68 miljard dollar aan investeringen in veiliger wegen, in hun visie voor een wereld vrij van wegen met een hoog risico.

 

iRAP-CEO Rob McInerney zei dat het bereiken van de mijlpaal van 100 landen het resultaat is van een geweldige teaminspanning van iRAP-medewerkers, onze partners en de vele duizenden mensen die onze visie voor een wereld zonder risicovolle wegen hebben omarmd. Het goede doel is dankbaar voor de steun van de stichting Stichting FIA om al ons levensreddende werk mogelijk te maken. Belangrijke mondiale en regionale programmapartners zoals de Mondiale verkeersveiligheidsfaciliteit van de Wereldbank, Bloomberg Filantropieën, Europese Commissie, Regionale Ontwikkelingsbanken, FedEx En ACEA help ons gedeelde succes bij het redden van levens uit te breiden.

“De kern van de iRAP-partnerschappen wordt gevormd door de energie, het engagement en de nauwe partnerschappen van overheden, mobiliteitsclubs, ontwikkelingsbanken, NGO's en belanghebbenden op het gebied van verkeersveiligheid die samenwerken om hun wegen veiliger te maken op landelijk niveau. Dit lokale eigenaarschap is de sleutel tot het implementeren van de tools, training en ondersteuning van iRAP op de meest krachtige en lokaal relevante manier. We hebben bijvoorbeeld mooie voorbeelden gezien van nationale partners die elkaar hielpen ChinaRAP helpt PakistanSpanje helpt Portugal, IndiaRAP helpt Tanzania, Mexico helpt Brazilië en de lokale programmaleiders uit Maleisië, Thailand, India en China werken allemaal samen om hun succes en impact te delen.”  hij zei.

“Het bereiken van de Doelstellingen 3 en 4 van de Verenigde Naties tegen 2030 zou wereldwijd 467.000 levens per jaar kunnen redden, met een voordeel van $8 voor elke bestede $1.

 “Met deze mijlpaal ‘eeuw’ zijn we goed op weg,” hij voegde toe.

De nieuwste statistieken van iRAP zijn zojuist vrijgegeven:

De belangrijkste hoogtepunten van het land zijn onder meer:

 • Nieuwe landen die het afgelopen jaar zijn toegevoegd zijn onder meer Azerbeidzjan, Benin, Botswana, Kameroen, Dominica, Haïti, Iran, Marokko, Rwanda en Samoa.
 • ChinaRAP heeft 250.000 km aan wegen beoordeeld en 100.000 km geüpgraded als onderdeel van het Highway Safety to Cherish Life-initiatief. Er is ruim $5+ miljard dollar geïnvesteerd in veiligheidsmaatregelen.
 • In de Groot-Brittanniëheeft de Road Safety Foundation met succes investeringsplannen opgeleverd als onderdeel van het Britse DoT Safer Roads Fund. Met de lancering op 4 juli van de Resultaten jaarlijkse risicokartering 2019heeft Groot-Brittannië nu bijna 700.000 km in kaart gebracht.
 • In Australiëheeft de federale overheid een verkeersveiligheidsfonds van A$2,2 miljard aangekondigd en heeft zij nationale beleidsdoelstellingen voor meer dan 80% aan reizen op wegen met drie sterren of betere wegen tegen 2020. Het AusRAP-programma heeft nu ruim 238.000 km aan wegen beoordeeld en verbeterd op een hoogvolumegedeelte van Queensland Bruce snelweg door de Australische en Queensland-regering zijn een goed voorbeeld van haar werk, aangezien het weggedeelte is vergroot van 2- en 3-sterren naar 4- en 5-sterren, met een bijbehorende 83%-reductie in het aantal dodelijke slachtoffers.
 • De IndiaRAP programma heeft al 2.500 ingenieurs opgeleid en de sterrenbeoordeling van meer dan 23.000 km aan wegen behaald, waaronder 5.000 km op de Gouden Vierhoek. Recente verbeteringen aan de Belgaum-Yaragatti Highway SH20, gefinancierd door de Wereldbank in Karnataka, hebben het aantal dodelijke slachtoffers met de helft verminderd.
 • Er zijn spannende plannen in voorbereiding Europa met de 2,15 miljoen RADAR project waarbij 12 landen betrokken zijn over een periode van drie jaar in de Oost-Europese Donau-regio en de Connecting Europe Facility (CEF) ter waarde van 1,9 miljoen GEDOOD Project waarbij 4 landen betrokken zijn. Deze projecten zullen, samen met een nieuwe EuroRAP-secretaris-generaal en ondersteunend personeel, de veiligheid van de wegeninfrastructuur en de partnerondersteuning in de regio verbeteren.
 • Maleisië is een regionale leider in het verbeteren van de veiligheid van zijn wegennet. De Maleisische regering heeft zich ertoe verbonden om tegen 2020 75% aan reizen met een prestatieniveau van drie sterren of beter te bereiken op het grote wegennetwerk van het land. 95% van hun snelwegnetwerk heeft de beoordeling drie sterren of beter en 435 locaties zijn geüpgraded.
 • Er zijn 47.000 km aan beoordelingen van lichte sterren uitgevoerd Thailand en de Chulalongkorn Universiteit is toonaangevend ThaiRAP als een iRAP Center of Excellence.
 • Evaluaties van meer dan 14.000 km aan Abertis-tolwegen in 8 landen en de bijbehorende training van personeel in dochterondernemingen van Abertis zijn nu voltooid. Met een aantal wordt gewerkt concessiehouders uit de particuliere sector wereldwijd, waaronder Australië, Italië, Indonesië, Brazilië, Peru en Chili.
 • Een toenemend aantal landen heeft nationale beleidsdoelen gesteld voor wegen met drie sterren of betere wegen (bijvoorbeeld Groot-Brittannië, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Zweden, China, Nederland, Australië en Chili) en veel internationale organisaties (bijvoorbeeld de VN, de Wereldbank, de ADB, het Caribisch gebied Development Bank, UNESCAP, Mil…) stimuleren en ondersteunen doelstellingen op projectniveau voor wegverbeteringen om 3-sterren of betere reizen voor alle weggebruikers te garanderen, ter ondersteuning van de door de VN-lidstaten overeengekomen mondiale prestatiedoelstellingen voor verkeersveiligheid.

Wist je dat?:

 • Sterbeoordelingsdoelen worden nu gespecificeerd door de Verenigde Naties, de Wereldgezondheidsorganisatie, Sum4All en Road Safety Observatories. iRAP's Big Data-tool En Businesscase voor veiligere wegen ondersteunt nationale partners om te begrijpen waar hun wegen zich bevinden en welk economisch en levensreddend potentieel ze kunnen bereiken VN-doelstellingen 3 en 4 tegen 2030.
 • Als liefdadigheidsinstelling worden de hulpmiddelen en ondersteuning van iRAP gratis verstrekt aan overheden, mobiliteitsclubs, ontwikkelingsbanken, NGO's en belanghebbenden op het gebied van de verkeersveiligheid om hun wegen veiliger te maken. Met 90% verkeersdoden in lage- en middeninkomenslanden, zorgt deze free-to-air-structuur ervoor dat de steun wordt gericht op de grootste levensreddende impact. We kunnen dit alleen doen dankzij de genereuze financiële steun van de Stichting FIA.
 • 10 Centra van uitmuntendheid over de hele wereld zorgen voor het technische beheer van de op bewijzen gebaseerde protocollen van iRAP.
 • iRAP heeft innovatiepartnerschappen met overheden, mobiliteitsclubs, industrie en onderzoeksgroepen om ervoor te zorgen dat innovatieve ideeën van één programmapartner onmiddellijk met anderen kunnen worden gedeeld voor wederzijds voordeel.
 • iRAP's opleidings- en accreditatieprogramma helpt bij het opbouwen van verkeersveiligheidscapaciteit in landen en zorgt ervoor dat activiteiten volgens de iRAP-specificatie wereldwijd worden uitgevoerd met hetzelfde consistent hoge kwaliteitsniveau.

Wist je dat je kunt doneren? om het cruciale werk van iRAP te helpen financieren, ter ondersteuning van partners die levens redden over de hele wereld? Klik hier om te doneren.

Heeft u de laatste tijd uw iRAP-abonnementen gecontroleerd? Zorg ervoor dat u bent aangemeld voor het ontvangen van al onze nieuwsbrieven (inclusief trainingsupdates en regionaal nieuws) en registreer uw interesses hier

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!