Selecteer een pagina

De lidstaten van de VN zijn het daar over eens 12 mondiale prestatiedoelstellingen voor verkeersveiligheid om actie over de hele wereld te stimuleren. De nieuwe doelstellingen werden formeel verwelkomd door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in de meest recente VN-resolutie over verkeersveiligheid, waarover op 12 april in New York overeenstemming werd bereikt. De doelstellingen omvatten onder meer ervoor zorgen dat alle nieuwe wegen tegen 2030 worden aangelegd volgens een standaard van drie sterren of beter voor alle weggebruikers (Doelstelling 3), en dat in 2030 voor alle weggebruikers ruim 75% van het verkeer plaatsvindt op het equivalent van wegen met drie sterren of beter. Doel 4).

Rob McInerney, CEO van iRAP, zei dat de doelstellingen een overwinning zijn voor het redden van levens en het voorkomen van ernstig letsel op veiligere wegen over de hele wereld, waardoor een gemeenschappelijke, mondiale, op bewijs gebaseerde maatstaf wordt geboden waar alle landen naar kunnen streven en de veiligheid van hun investeringen kunnen meten.

“De aankondiging van deze doelstellingen benadrukt de succes die veel VN-lidstaten hanteren bij het vaststellen van doelstellingen voor de sterrenwaardering voor nieuwe en bestaande wegen, en hoe het toepassen van wereldwijd erkende, op bewijsmateriaal gebaseerde maatstaven vertrouwen schept in veiliger wegeninvesteringen voor ambtenaren van het ministerie van Financiën, regeringen, wegbeheerders en het publiek. .

Het instellen en implementeren van de mondiale doelstellingen zal ook helpen de SDG-doelstellingen van de Verenigde Naties te verwezenlijken het aantal sterfgevallen en gewonden wereldwijd te halveren (doel 3.6); investeren in infrastructuur om groei en werkgelegenheid te creëren (doelstelling 9.1) en daarvoor te zorgen transport is veilig en duurzaam (doel 11.2).

De iRAP Businesscase voor veiligere wegen biedt een mondiale schatting op hoog niveau van de levens en ernstige verwondingen die kunnen worden gered, en de sociale en economische voordelen van het maximaliseren van het percentage reizen op wegen met 3 sterren of beter tegen 2030. Het bereiken van >75% aan reizen op wegen met 3 sterren of beter wegen tegen 2030 zullen naar schatting jaarlijks 467.000 levens redden en 100 miljoen levens en ernstige verwondingen gedurende de twintigjarige levensduur van de behandelingen. Gerichte investeringen in veilige wegen door alle landen van 0,1-0,2% bbp per jaar tot 2030 zullen dit ongelooflijke resultaat ontsluiten met $8 aan voordelen voor elke geïnvesteerde $1.

“Met de wijdverbreide toepassing van goedkope onderhoudsveiligheidsbehandelingen, goed gerichte investeringen in de bouw en upgrade van nieuwe infrastructuur met drie sterren of beter, en veiligere snelheden op het wereldwijde wegennetwerk, kunnen we de doelstellingen halen en op grote schaal levens redden”, aldus de heer zei McInerney.

Voor meer informatie:

  • VN-resolutie over verkeersveiligheid, klik hier.
  • VN-verkeersveiligheidsdoelen, klik hier (overzicht).
  • iRAP-sterbeoordelingen en waarom 3 sterren of beter, klik hier.
  • iRAP's vaccins voor wegen: hoe veilig zijn de wegen in de wereld, de business case voor veiligere wegen en casestudies van succes, klik hier.
Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!