Selecteer een pagina

De codeerhandleiding van iRAP – een van de belangrijkste bronnen voor zijn levensreddende werk over de hele wereld – is dat wel nu beschikbaar in het Thais.

De nieuwe taalversie maakt deel uit van een gezamenlijk streven van iRAP om belangrijke publicaties zo breed mogelijk beschikbaar te maken in lokale taalversies om volledige nauwkeurigheid van begrip te garanderen. De handleiding (en lokale varianten) is al beschikbaar in het Engels, Spaans, Chinees en Portugees. Met de toevoeging van de Thaise versie – en binnenkort te lanceren Franse en Italiaanse versies – zal het voor meer dan twee miljard mensen in hun moedertaal toegankelijk zijn.

iRAP Senior Road Safety Engineer Luke Rogers zei: 'Onze twee lokale partners de Aziatisch Instituut voor Technologie (AIT) en Chulalongkorn Universiteit werken met ons samen om enkele belangrijke wegen in Bangkok, Thailand te beoordelen als onderdeel van de BIGRS project.

'Thailand heeft een zeer hoog sterftecijfer als gevolg van verkeersongevallen (36,2 per 100.000 inwoners. WHO schatting) met 14.059 gerapporteerde sterfgevallen (2012). Onze partners spreken en lezen heel goed Engels, maar om lokale capaciteit op te bouwen voor wegbeoordelingen en verkeersveiligheidsprojecten – een groot onderdeel van het BIGRS-initiatief – werd het noodzakelijk geacht om de handleiding in het Thais beschikbaar te hebben.

'Wij willen graag de vaardigheden van de wegbeheerder vergroten en met deze handleiding heeft de Dienst Verkeer en Vervoer (TTD) de mogelijkheid om te leren hoe we de attributen kunnen vastleggen die we nodig hebben om risico's te modelleren.'

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!