Selecteer een pagina

Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) Persbericht: 13 juni 2024

Het secretariaat-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) sluit zich aan bij de internationale oproep om middelen te mobiliseren om veiligere wegen aan te leggen en bestaande wegen te verbeteren om de veiligheid van de bevolking van Amerika te garanderen.

In het bijzonder moedigt de OAS ambitieuze en actiegerichte toezeggingen aan die kunnen worden gedeeld door de ministers van Transport en Volksgezondheid tijdens de komende 4e Mondiale Ministeriële Conferentie over Verkeersveiligheid, die in februari 2025 zal worden georganiseerd door de WHO en de Marokkaanse regering, om te voldoen aan Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling 3.6. : “Tegen 2030 het aantal sterfgevallen en gewonden als gevolg van verkeersongevallen wereldwijd halveren.”

Verkeerstrauma's zijn de grootste doodsoorzaak onder jongeren tussen de 5 en 24 jaar. Jaarlijks komen in Amerika naar schatting 143.000 mensen om het leven en lopen meer dan 9.000.000 levensveranderende verwondingen op bij verkeersongevallen, met een geschatte jaarlijkse kost voor de economie van de regio van $1,4 biljoen of 4,7% van het jaarlijkse bbp.

Het OAS-secretariaat-generaal erkent de urgentie van het behalen van de doelstelling van een mondiale standaard van drie sterren of beter voor alle weggebruikers in 2030, wat een geschat investeringsrendement oplevert van $8 voor elke $1 die in wegeninfrastructuur wordt geïnvesteerd, en moedigt de mobilisatie aan van passende binnenlandse, internationale, ontwikkelingsbank en resultaatgerichte financiering uit de particuliere sector. Driesterrenwegen omvatten onder meer trottoirs, een goed wegdek, straatverlichting en een brede middenlijn die tegenliggers scheidt.

Daarnaast dringt de OAS aan op gerichte investeringen in verkeersveiligheid die de veiligheid van deze meest kwetsbare en waardevolle burgers ondersteunen om ervoor te zorgen dat kinderen elke dag veilig van en naar school kunnen reizen, en dat actieve mobiliteit de overgang naar veilige en duurzame driesterren- of betere mobiliteit ondersteunt. voor iedereen.

Om deze doelen te bereiken ondersteunt de OAS partnerschappen met ontwikkelingsorganisaties, donoren en actoren uit het maatschappelijk middenveld, waaronder de Global Alliance of NGOs for Road Safety, FIA Foundation, iRAP, Aleatica Foundation for Road Safety, LatinNCAP, Global Road Safety Partnership, UNICEF en aanverwante entiteiten. die kunnen helpen actie te mobiliseren op alle prioritaire investeringsgebieden van het veilige systeem die levens zullen redden.

Referentie: E-037/24

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!