Selecteer een pagina

Originele inhoud van de AIP Foundation 

Het innovatieve Big Data en AI-verkeersveiligheidsprogramma van AIP Foundation, AI&Me: jongeren sterker maken voor veiligere wegen, heeft jongeren positief betrokken om hun stem te verheffen voor veilige mobiliteit in heel Vietnam. Eerder dit jaar werd de AI&Ik programma afgerond in Yen Bai, Gia Lai en Ho Chi Minh-stad, en de volgende succesvolle resultaten werden gevierd:

  • Er werden ruim 20.000 pins gescoord om gebieden met een hoog risico aan te duiden met behulp van de Youth Engagement App;
  • Ruim 1.800 jonge studenten kregen vaardigheden op het gebied van mobiliteit en verkeersveiligheid;
  • In totaal werden 98 van de 106 scholen geïdentificeerd uit de Big Data-screening en hadden een beoordeling van 1-2 sterren;
  • En er werd een Burgerportaal ingebed in vijf websites van de provinciale overheid om dialogen met gemeenschappen en besluitvormers te ondersteunen om veranderingen in de richting van een gezonde en veilige omgeving waarin jongeren kunnen gedijen, op gang te brengen.

Schaalbaarheid om toekomstige generaties in Vietnam te beschermen

Zoals de AI&Ik Het programma loopt in heel Vietnam ten einde, zo is het Scalibility Analysis Report 2024 gelanceerd. Dit schaalbaarheidsanalyserapport en het komende Public Facing Report werpen licht op de haalbaarheid, efficiëntie en schaalbaarheid van de AI&Ik digitaal raamwerk voor het aanpakken van gevaren op de weg en het vergroten van het bewustzijn van het publiek over verkeersveiligheidsrisico's na drie jaar proefimplementatie in Vietnam. Tijdens de cursus verdedigde het programma drie technologische innovaties: de Methodologie voor big data-screening, Sterrenwaardering voor scholen (SR4S) en de App voor jeugdbetrokkenheid (YEA).

Door het rapport zullen het publiek, de belanghebbenden en de relevante sectoren op het gebied van mobiliteit een beter inzicht krijgen in de manier waarop de drie digitale initiatieven een alomvattende aanpak aanvullen en bieden om schoolzones met een hoog risico te identificeren. Bovendien leggen de rapporten uit waarom het raamwerk potentieel heeft om in verschillende contexten op te schalen op basis van de vier essentiële criteria: toegankelijkheid, aanvaardbaarheid, implementatiekosten en duurzaamheid, en wordt beoordeeld hoe het past binnen de mondiale strategie voor toekomstige interventieoplossingen. Het rapport toont verder het gebruik aan van opkomende technologie om belanghebbenden bij de overheid te informeren over gebieden met gevaarlijke wegomstandigheden die interventie vereisen.

Gebaseerd op de resultaten en het empirische bewijs uit de pilotfase in de drie hierboven genoemde provincies in Vietnam, is de AI&Ik programma heeft de levensvatbaarheid van de aanpak en het potentieel bevestigd om de succesvolle en kostenefficiënte interventie in andere landen over de hele wereld te repliceren.

AI for Good: Big Data gebruiken om levens te redden op de wegen in Vietnam

Driejarig bestaan van Stichting AIP AI&Me: Jongeren empoweren voor veiligere wegen programma wordt ondersteund door Fondation Botnar – een Zwitserse filantropische stichting die zich inzet voor het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van jonge mensen die in steden over de hele wereld wonen – evenals de FIA Foundation, Anditi en de International Road Assessment Programme (iRAP). De Verkeersveiligheidscomités en het Ministerie van Onderwijs en Training van alle drie de provincies ondersteunen de lancering van het programma in hun gebieden.

De afgelopen jaren is big data-technologie gebruikt om de mobiliteit en de verkeersveiligheid te transformeren door middel van voorspellende analyses door historische gegevens te evalueren om gebieden met een hoog risico aan te wijzen. Met deze kaarten kunnen autoriteiten preventieve maatregelen nemen voordat er slachtoffers vallen.

Nuttige bronnen:

– Klik op om toegang te krijgen tot het Schaalbaarheidsanalyserapport 2024 hier.

– Om meer te lezen over het succes van de AI&Ik programma, klik hier. 

- Om de ... te zien AI&Ik Youth Engagement App in actie in onze muziekvideo, klik alstublieft hier. 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!