Selecteer een pagina

De multisectorale verkeersveiligheidsstrategie 2023-2030 van Peru omvat iRAP voor een verbeterd beheer van de veiligheid van de infrastructuur, inclusief voor stedelijke, snelweg- en schoolomgevingen.

De strategie van het Peruaanse Ministerie van Transport en Communicatie omvat onder meer:

  • Verbeter de huidige verkeersveiligheidsevaluaties van de infrastructuur, waarbij traditioneel het Verkeersveiligheidshandboek wordt toegepast, met acceptabel gebruik van de internationale standaard iRAP;
  • Systematisch iRAP-risicobeoordelingen implementeren in stedelijke en snelwegomgevingen;
  • Het percentage technische teams in nationale hiërarchieën vergroten dat getraind is in en voortdurend iRAP-verkeersveiligheidsevaluaties uitvoert;
  • Het doel bereiken dat 50% aan reizen op bestaande wegen tegen 2030 gelijk is aan 3 sterren of beter voor alle weggebruikers, waarbij wordt voldaan aan de nationale veiligheidsnorm die is aangepast op basis van iRAP; En
  • Bouw capaciteit op en verhoog het percentage lokale overheden dat veilige schoolomgevingen implementeert die zijn afgestemd op de iRAP-sterrenwaardering.

Door lokale capaciteit op te bouwen, de manier te verbeteren waarop infrastructuurrisico's systematisch en voortdurend worden geëvalueerd en aangepakt, en wegsegmenten met een lagere sterbeoordeling te identificeren, zullen de middelen voor interventies worden geoptimaliseerd om de veiligheid aanzienlijk te verbeteren en het aantal ongevallen, dodelijke slachtoffers en ernstig gewonden op de Peruaanse wegen te verminderen. wegennetwerk.

Door partners geleide iRAP-activiteiten hebben al meer dan 4.500 km aan wegen en ontwerpen beoordeeld, en 7 scholen in Peru, wat de veiligheid van $862 miljoen aan investeringen in wegeninfrastructuur heeft beïnvloed. 151 mensen hebben geprofiteerd van de wereldwijde/online training van iRAP, samen met 43 mensen die zijn getraind in evenementen die lokaal worden gegeven. De AUNOR-concessie van Aleatica is beoordeeld en de investeringen zijn geoptimaliseerd om de veiligheidsresultaten te verbeteren.

Volgens de Safety Insights Explorer van iRAP zou het bereiken van VN-doelstelling 4 voor meer dan 75% reizen op wegen met drie sterren of beter voor alle weggebruikers in het land tegen 2030 naar schatting 1.433 levens per jaar kunnen redden, en 315.209 levens en ernstig letsel in de loop van de tijd. Levensduur van wegenonderhoud van 20 jaar, met een economisch voordeel van USD$35,5 miljard – $7,8 voor elke bestede $1.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!