Selecteer een pagina

De 2024 ITF Summit on Greening Transport: Keeping Focus in Times of Crisis vindt deze week plaats in Leipzig, Duitsland.

De jaarlijkse top van het International Transport Forum is 's werelds grootste bijeenkomst van ministers van Transport en het belangrijkste evenement op het gebied van het mondiale transportbeleid.

Deelnemers aan de top van 2024 zullen nadenken over de rol van de transportsector op het gebied van ecologische duurzaamheid, en de gevolgen van klimaat-, gezondheids- en geopolitieke crises in deze context beoordelen.

iRAP zal in actie zijn op het evenement waar onze belangrijkste focus zal liggen op het ondersteunen van de lidstaten bij het elimineren van wegen met een hoog risico, het vergroten van inzichten in transportveiligheid door middel van gedeelde gegevens, en het financieren van eerlijke, groene en veilige wegeninfrastructuur wereldwijd en in Europa.

De betrokkenheid van iRAP omvat:

Donderdag 23 mei:

  • James Bradford, wereldwijd technisch directeur van iRAP zal presenteren in de Veilige System Implementation Tool-sessie (CL – MPA 1 (Mediacentrum) van 14.15 tot 15.00 uur

Tijdens dit persevenement zal Henk Stipdonk (voorzitter van de ITF Safe System Working Group) het belang van de Safe System Approach toelichten en zal James Bradford een demonstratie geven van de webgebaseerde Safe System-tool.

  • Rob McInerney, CEO van iRAP zal presenteren in de Een heroverweging van de openbare ruimte voor veiligere, groenere en actievere steden sessie (CCL – Hal 2) van 16.30 tot 18.00 uur.

Sessiedetails: Het verbeteren van actieve mobiliteit kan zich vertalen in aanzienlijke maatschappelijke en economische voordelen, omdat het fysieke activiteit en milieuvriendelijk en inclusief vervoer en steden bevordert. Toch is de verkeersveiligheid nog steeds een factor die ervoor zorgt dat veel burgers aarzelen om actieve vervoerswijzen te omarmen. De nadruk op stadsplanning waarbij rekening wordt gehouden met voetgangers, fietsers, gebruikers van openbaar vervoer en de juiste infrastructuur kan leiden tot openbare ruimtes die comfort, veiligheid, zekerheid en inclusiviteit bieden voor alle bewoners. Dit kan zorgen voor een betere gebruikersperceptie en -ervaring van deze ruimtes, wat bijdraagt aan het algehele welzijn van onze gemeenschappen en het milieu.

Ga voor meer informatie over de top naar https://summit.itf-oecd.org/2024/

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!