Selecteer een pagina

Originele inhoud van AIP Foundation

Provincie KAMPONG THOM, Cambodja – 7 februari 2024

Stichting Prudentie, een trotse partner van iRAP en partner van het Star Rating for Schools Global Program, opende onlangs de voltooide verkeersveiligheidsaanpassingen op Stueng Sen High School, als onderdeel van het SAFE STEPS – Road Safety-programma, via Prudentieel Cambodja. Ongeveer 100 studenten en 20 docenten woonden de officiële inauguratie bij, met eregasten de heer Im Vanny, adjunct-directeur van het provinciale ministerie van Onderwijs, Jeugd en Sport van Kampong Thom, en de heer Eng Ros, adjunct-directeur van het provinciale ministerie van Openbare Werken van Kampong Thom en Vervoer.

De VEILIGE STAPPEN – Verkeersveiligheid Het programma in Cambodja heeft tot doel de risico's op de weg te beperken door studenten te voorzien van veiligheidsuitrusting en verkeerseducatie. Het programma omvat een holistische benadering waarin onderwijs cruciaal is voor veilig gedrag van weggebruikers, naast de helmveiligheidscomponent van het programma. De onthulling van de aanpassing van de infrastructuur aan de Safe School Zone werd mede georganiseerd met de AIP Foundation en in samenwerking met de Nationale Verkeersveiligheidscommissie, het Provinciaal Ministerie van Onderwijs, Jeugd en Sport, het Provinciaal Ministerie van Openbare Werken en Transport, de provinciale verkeerspolitie van Kampong Thom en Kampong Thom. provinciale partners.

“De aanpassingen aan de infrastructuur van de schoolzone die vandaag op de Stueng Sen High School zijn onthuld, vertegenwoordigen praktische veranderingen die zijn aangebracht in de omgeving van een school om de veiligheid en het welzijn van studenten, leraren en gezinnen te garanderen. Investeren in veiligere aanpassingen aan de infrastructuur van schoolzones, zoals we die nu hebben, is een cruciale stap om het succes van onze toekomstige generatie te garanderen”, zegt de heer Im Vanny, adjunct-directeur van het provinciale ministerie van Onderwijs, Jeugd en Sport van Kampong Thom.

Het beschermen van jonge levens op de weg door Cambodja

Veel kinderen en jongeren lopen gevaar tijdens hun dagelijkse rit naar school. Verkeersongevallen zijn wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak voor kinderen en jongvolwassenen in de leeftijd van 5 tot 29 jaar. In Cambodja waren studenten verantwoordelijk voor 12% van alle verkeersdoden in 2019. Onder hen treft bijna de helft van de verkeersdoden middelbare scholieren. Dit vertegenwoordigt een volksgezondheidscrisis die jongeren onevenredig het meest treft.

Gebaseerd op de resultaten van de schoolzonebeoordeling met behulp van de Star Ratings for Schools-methodologie van iRAP, Stichting AIP begon met de bouw en installatie van aanpassingen aan de schoolzone op doelscholen. De aanpassingen betreffen o.a. Trillingsstroken, langzaam rijdende verkeersborden en 30km/uur-borden, verkeersborden over oversteekplaatsen voor voetgangers, zebrapaden, zwaailichten en een aantal belangrijke wegmarkeringen.

 

Dankzij deze interventies werden de sterbeoordelingen met 1,8 sterren verhoogd, wat resulteerde in een geschatte procentuele vermindering van het risico op overlijden en ernstig letsel met 92%.

De hele dag kregen de leerlingen de kans om hun vaardigheden en kennis op het gebied van verkeersveiligheid te versterken met interactieve spelletjes en leuke activiteiten. Deze omvatten training in het gebruik van helmen en bijscholing over het begrijpen van snelheidslimieten, het vermijden van afleiding en het belang van de veiligheid van voetgangers. De leerlingen deden mee aan een verkeersveiligheidsquiz om hun begrip te testen. Studenten voerden ook activiteiten uit op Nationale Weg 6 om weggebruikers te begeleiden bij het veilig reizen, vooral bij het oversteken van de weg voor de Stueng Sen High School.

Een duurzaam regionaal programma voor verkeersveiligheid

Het SAFE STEPS Kids – Verkeersveiligheidsprogramma maakt deel uit van het SAFE STEPS KIDS-programma, ontwikkeld door de Prudence Foundation in samenwerking met Cartoon Network en de Internationale Federatie van Rode Kruis en Rode Halve Maan (IFRC). Het programma heeft tot doel miljoenen kinderen in Azië en Afrika uit te rusten met bruikbare informatie die is ontworpen om levens te redden en een toekomstige generatie te creëren die goed voorbereid en veerkrachtig is op levensbedreigende situaties. De kern van het programma is een reeks animaties die via Cartoon Network-kanalen in Azië worden uitgezonden en zo meer dan 35 miljoen huishoudens bereiken.

In Cambodja werkten Prudence Foundation en Prudential Cambodja samen met AIP Foundation om het programma sinds 2022 op scholen te implementeren en hebben tot nu toe 12.910 studenten en 34.541 volwassenen bereikt via bewustwordings-, onderwijs- en trainingsactiviteiten op het gebied van verkeersveiligheid. Het percentage helmdragers (gemiddeld) steeg van 30,20% (vóór de interventie) naar 82,20% (post-interventie) op de doelscholen. Dit leidde tot een vermindering van het aantal leerlingen dat betrokken was bij verkeersongevallen tijdens het woon-werkverkeer naar school.

Het programma heeft ook bijgedragen aan de uitvaardiging van richtlijnen voor het veranderen van verkeersborden, waarbij de maximale snelheidslimiet voor verkeersborden in schoolzones wordt verlaagd tot 30 km/uur, door het Ministerie van Openbare Werken en Transport in oktober 2023.

“Het evenement van vandaag vertegenwoordigt een sterke inzet van Prudential bij het opbouwen van veerkracht voor de gemeenschap waarin we actief zijn. We zoeken ook naar innovatieve oplossingen om bescherming te bieden aan kinderen die gevoelig zijn voor risico's, vooral verkeersongevallen. Dit is de eerste school die een volledige aanpassing heeft ondergaan rond haar schoolzone. Met dit succes hopen we de overheid te blijven steunen om ervoor te zorgen dat openbare scholen veilig worden voor alle kinderen.” Gezegd door Illyasak Hazan, hoofd duurzaamheid, D&I, Prudential Cambodja.

“We zijn er trots op om samen te werken met de AIP Foundation in dit cruciale initiatief om de verkeersveiligheid te verbeteren, vooral rond scholen in Kampong Thom en de provincie Kampot. Het welzijn van onze generaties vormt de kern van de inzet van Prudential Cambodja, en wij geloven dat deze samenwerking zal bijdragen aan een veiligere omgeving voor iedereen”, voegde hij eraan toe.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!