Selecteer een pagina

ELABORATOR, een toonaangevend initiatief op het gebied van duurzame stedelijke mobiliteit, heeft zijn langverwachte publicatie vrijgegeven Inclusieplan, wat een cruciale stap voorwaarts betekent in de zoektocht naar inclusieve en klimaatneutrale steden. Dit uitgebreide document schetst strategieën om inclusiviteit in elke fase van stedelijke planning en mobiliteitsinnovatie te bevorderen.

De 3-jarige UITWERKER project, waarbij 38 partners betrokken zijn, gebruikt een holistische aanpak voor het plannen, ontwerpen, implementeren en inzetten van innovaties en interventies voor duurzame stedelijke mobiliteit. Deze kunnen onder meer bestaan uit slimme handhavingsinstrumenten, herontwerp en dynamische toewijzing van ruimte, gedeelde diensten en integratie van actieve en groene transportmodi.

De interventies zullen worden gedemonstreerd in verschillende steden in Europa, te beginnen met zes vuurtorensteden: Milaan (Italië), Kopenhagen (Denemarken), Helsinki (Finland), Issy-les-Moulineaux (Frankrijk), Zaragoza (Spanje) en Trikala (Griekenland). ; en zes volgersteden, waaronder Lund (Zweden), Liberec (Tsjechië), Velenje (Slovenië), Split (Kroatië), Krusevac (Servië) en Ioannina (Griekenland). Elke stad zal een of meer innovatieve 'interventies' implementeren om de stedelijke mobiliteit te verbeteren, met als doel te demonstreren hoe de interventie kan worden geïmplementeerd en de effectiviteit ervan aan 'observator'-steden te demonstreren.

Door prioriteit te geven aan de behoeften van gemarginaliseerde gemeenschappen, leidt ELABORATOR een paradigmaverschuiving naar mensgerichte mobiliteit.

De release van het Inclusion Plan markeert een belangrijke mijlpaal in het project en biedt een routekaart voor het vanaf het begin integreren van inclusiviteit in onderzoeks-, innovatie- en stedelijke ontwikkelingsactiviteiten.

De belangrijkste hoogtepunten uit het Inclusieplan zijn onder meer:

1. Leidende principes voor inclusieve mobiliteit: Het plan onderstreept het belang van inclusieve praktijken bij het stimuleren van duurzame, veilige en betaalbare stedelijke mobiliteit. Het pleit voor inclusief taalgebruik in alle communicatie, het begrijpen van diverse mobiliteitspatronen en het herdefiniëren van het concept van kwetsbare weggebruikers om alle gemarginaliseerde groepen te omvatten die getroffen worden door de huidige mobiliteitsplanningspraktijken.

2. Uitdagingen en oplossingen op stadsniveau: Via internationale trainingssessies onder leiding van partner URBANA heeft ELABORATOR waardevolle inzichten verworven in de perspectieven op stadsniveau op inclusiviteit en gender in stedelijke planning. Deze bevindingen vormen de basis voor strategieën om onderling verbonden sociale en ecologische uitdagingen aan te pakken, met de nadruk op het versterken van kwetsbare gemeenschappen.

3. Evaluatie en verspreiding: Het Inclusion Plan pleit voor een kwalitatieve aanpak die rekening houdt met menselijke ervaringen en sociale contexten, en legt zo een solide basis voor toekomstige inspanningen op het gebied van inclusieve stedelijke mobiliteit. Het dient als een praktische gids voor partners en belanghebbenden en biedt een kader voor evaluatie en verbetering.

 

Het plan kan ook nuttig zijn voor andere projecten en geïnteresseerde professionals die begeleiding bieden bij het implementeren van inclusieve stedelijke mobiliteitspraktijken.
Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!