Selecteer een pagina

De Costa Rica Instituut voor Technologie (TEC) En de International Road Assessment Programme (iRAP) hebben een Memorandum of Understanding ondertekend om verkeersveiligheidsprojecten en -programma's te bevorderen om wegen met een hoog risico in Costa Rica te elimineren, met waarschijnlijk levensreddende gevolgen in de bredere Midden-Amerikaanse en Caribische regio.

TEC is de op een na grootste openbare universiteit van het land, gewijd aan onderwijs, onderzoek en wetenschappelijke en technische innovatie voor de ontwikkeling van Costa Rica en daarbuiten.

De bevordering van veilig en duurzaam transport, de toepassing van de door iRAP ontwikkelde instrumenten voor de beoordeling van de verkeersveiligheid, kennisuitwisseling en de bevordering van overheidsbeleid en deskundige capaciteit voor veilige weginfrastructuur zijn belangrijke aandachtspunten van de samenwerking.

Volgens Gegevens van de WereldgezondheidsorganisatieJaarlijks vallen er in Costa Rica ruim 800 verkeersdoden, met nog eens 22.330 ernstig gewonden. Verkeersongevallen kosten het land 4,1% van zijn jaarlijkse bbp.

Het verbeteren van de veiligheid van de wegeninfrastructuur in Costa Rica tegen 2030 heeft een enorm potentieel: een besparing van naar schatting 59.718 doden en ernstig gewonden gedurende de twintigjarige levensduur van wegwerkzaamheden en een economisch voordeel van $8,80 voor elke bestede $1.

Professor Irving Pizarro Marchena van TEC zei tijdens het ondertekeningsevenement: “De ondertekening van dit MOU weerspiegelt het leiderschap en de prioriteit van de universiteit om de veiligheid van wegen in Costa Rica en de regio te versterken, in technisch partnerschap met internationale experts.”

“Het ondersteunt de vervulling van de verplichtingen en doelstellingen van de Globaal Plan van het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021-2030 om het aantal verkeersdoden en gewonden tegen 2030 te halveren.”

Edgar Zamora, Safer Journeys Lead van iRAP voor Amerika zei: “Deze samenwerking is enorm spannend. TEC is een academisch leider met faam, niet alleen in Costa Rica, maar ook in Midden-Amerika.

“Deze samenwerking zal van groot belang zijn voor het behalen van de VN Global Road Safety Performance Targets 3 en 4 in het land, waaronder het garanderen dat alle nieuwe wegen worden aangelegd volgens een driesterrenstandaard of beter voor alle weggebruikers (Doelstelling 3), en Tegen 2030 zal voor alle weggebruikers ruim 75% aan reizen plaatsvinden op het equivalent van 3-sterren- of betere wegen (Doelstelling 4),’ zei hij.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!