Selecteer een pagina

Verbeterde normen voor wegontwerp voor Regionale Economische Samenwerking in Centraal-Azië (CAREC) landen, en in het bijzonder de proeflanden Kirgizië, Tadzjikistan en Oezbekistan, is een urgent doel van een nieuwe Economische en Sociale Commissie voor Azië en de Stille Oceaan (ESCAP) van de Verenigde Naties project wordt geleid door iRAP, ondersteund door de Oostelijke Alliantie voor Veilig en Duurzaam Transport (EASST) en de Internationale Wegenfederatie (IRF).

Er wordt geschat dat verkeersongevallen de elf landen van CAREC meer dan $30 miljard dollar per jaar kosten en jaarlijks duizenden levens en gewonden eisen.

Normen voor wegontwerp vormen de kern van het veilig aanleggen en verbeteren van wegen en het garanderen van een passend snelheidsbeheer.

Het project, dat wordt gefinancierd door de Verkeersveiligheidsfonds van de Verenigde Naties (UNRSF), zal een gezamenlijke aanpak volgen, waarbij de nadruk zal liggen op de drie proeflanden die gebruik maken van de GOST-SNiP-ontwerpnormen, om ervoor te zorgen dat deze consistent zijn met de beste praktijknormen die in andere regio's worden gebruikt, en om te zorgen voor veilige wegcorridors over de grenzen heen.

Julio Urzua, directeur van iRAP Global Projects, zei: “Wegen moeten vanaf het begin veilig worden ontworpen, rekening houdend met de behoeften van alle weggebruikers, vooral de meest kwetsbaren.

“Dit project is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat aanzienlijke investeringen in de regio veilig zijn. Het zal een aanvulling vormen op de veilige uitvoering van infrastructuurprojecten door de Aziatische Ontwikkelingsbank (ADB), de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) en de Europese Investeringsbank (EIB); we investeren allemaal om veiliger reizen in de regio te ondersteunen”, zei hij.

UNESCAP zal verantwoordelijk zijn voor het 18 maanden durende project onder leiding van iRAP, waarbij EASST een leidende technische rol speelt en IRF een ondersteunende technische en capaciteitsopbouwende rol speelt als implementatiepartners. Er wordt verwacht dat de ministeries van de regeringen en de ontwikkelingsbankpartners van de landen actief zullen deelnemen aan de projectstuurgroep en werkgroepen.

De heer Urzua en iRAP Global Operations Manager Luke Rogers zullen in maart Kirgizië, Tadzjikistan en Oezbekistan bezoeken voor startbijeenkomsten en capaciteitsopbouw.

Afbeelding tegoed: Falco op Pixabay

 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!