Selecteer een pagina

Gisteren heeft iRAP de krachten gebundeld met elf publieke en private entiteiten bij de lancering van het Braziliaanse Verkeersveiligheidspact, een campagne om de verkeersveiligheid te bevorderen en het aantal ongevallen op het Braziliaanse wegennet te verminderen.

De campagne is een van de tien werkfronten die zijn geformaliseerd door de Technische Samenwerkingsovereenkomst die in de tweede helft van 2023 van start ging en die tot doel heeft de verkeersveiligheid in het land te bevorderen. Het pact heeft tot doel het bewustzijn onder automobilisten, voetgangers en andere weggebruikers te vergroten over het belang van verantwoorde verkeerspraktijken en -keuzes, en door middel van een verbeterde veiligheidscultuur het aantal verkeersdoden en ernstig gewonden terug te dringen.

Het pact werd ook ondertekend door het BrazilRAP Lead Agency National Department of Transport Infrastructure (DNIT); de Braziliaanse vereniging van snelwegconcessiehouders (ABCR); Braziliaanse vereniging van verkeerstechnische bedrijven (Abeetrans); Braziliaanse Vereniging voor Verkeersveiligheid (ABSeV); Nationaal Agentschap voor Landvervoer (ANTT); Infra SA; Nationaal Instituut voor Verkeers- en Veiligheidsprojecten (Inprotran); Ministerie van Transport; Nationaal Observatorium voor de Verkeersveiligheid (ONSV) en de Federale Wegpolitie (PRF). Bovendien krijgt het steun van de Braziliaanse Vereniging van Automatische Betalingsbedrijven voor Mobiliteit (ABEPAM), de Braziliaanse Vereniging van Landpassagiersvervoerbedrijven (ABRATI), het Transportagentschap van de staat São Paulo (Artesp), de Braziliaanse Vereniging van Vakbonden en Verenigingen Infrastructuurklasse (Brasinfra) en Unie voor de zware bouwsector van de staat São Paulo (Sinicesp).

Volgens gegevens van de federale wegpolitie werden er in 2023 ongeveer 68.000 verkeersongevallen geregistreerd op de Braziliaanse federale wegen, wat neerkomt op ongeveer zeven ongevallen per uur.

Het BrazilRAP-project van DNIT verwacht over een periode van twintig jaar ruim 150.000 ernstige gewonden en dodelijke slachtoffers te voorkomen, met een economisch voordeel van BRL 45 miljard.

In slechts 20 maanden heeft DNIT, ondersteund door lokale partners en iRAP, het uitgebreide netwerk van 57.000 km van het land met een Star Rated-status, essentiële gegevens opgeleverd om wegsegmenten met een hoog risico te identificeren en investeringsplannen voor veiligere wegen te ontwikkelen voor elke staat die prioriteit gaf aan kosteneffectieve technische tegenmaatregelen om de veiligheid te verbeteren. verkeersveiligheid.

Met een geplande investering van BRL 18 miljard, en in lijn met de doelstellingen van het VN-decennium van actie voor verkeersveiligheid 2021-2030, heeft het project tot doel het aantal dodelijke slachtoffers en ernstig gewonden op het netwerk te halveren en internationale veiligheidsnormen te bereiken voor meer dan 75% aan reizen op bestaande wegen moet in 2030 voor alle weggebruikers een score van 3 sterren of beter krijgen.

Lees het PACT-mediabericht in het Spaans hier.

Bekijk de Launch-opname hier.

Lees meer op BrazilRAP hier.

Afbeelding tegoed: Melhores Rodovias do Brasil (ABCR)

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!