Selecteer een pagina

Klaar is kees … UITWERKER's 1e plenaire vergadering in de vuurtorenstad Issy-les-Moulineaux! Ons consortium van 38 partners kwam op 31 januari en 1 februari samen voor twee dagen vol leuke co-creatieactiviteiten en verhelderende discussies.

Het evenement was gevuld met boeiende momenten en samenwerkingsinspanningen, waarbij nogmaals de inzet van het project voor het ontwerpen van duurzame stedelijke mobiliteit en het bevorderen van klimaatneutrale steden werd herhaald.

Er werden verschillende workshops georganiseerd door verschillende werkpakketleiders, waardoor steden en technische partners samen konden brainstormen over cruciale aspecten van het project: de onderwerpen waren veelzijdig, variërend van het identificeren van de verwachte impact tot het definiëren van het co-ontwerp van de co-creatietoolkits van ELABORATOR, van het reflecteren op Van de storytelling van het project tot de beoordeling van de samenhang tussen de interventies werd geen middel onbeproefd gelaten. De uitwisseling van perspectieven en begrip van de behoeften tussen Lighthouse- en Follower-steden was een centraal thema, waardoor ze dichter naar elkaar toe konden groeien terwijl ze zich opmaakten voor hun gezamenlijke reis.

Maar dat is nog niet alles: de partners konden ook uit eerste hand de geplande mobiliteitsinterventie van de gaststad ervaren om hun straten veiliger te maken voor kwetsbare weggebruikers. De meeslepende ervaring leverde waardevolle inzichten op in de impact van de pilots van ELABORATOR in de echte wereld, waardoor medesteden werden geïnspireerd voor hun eigen interventies.

De 3-jarige UITWERKER project, waarbij 38 partners betrokken zijn, gebruikt een holistische aanpak voor het plannen, ontwerpen, implementeren en inzetten van innovaties en interventies voor duurzame stedelijke mobiliteit. Deze kunnen onder meer bestaan uit slimme handhavingsinstrumenten, herontwerp en dynamische toewijzing van ruimte, gedeelde diensten en integratie van actieve en groene transportmodi.

De interventies zullen worden gedemonstreerd in verschillende steden in Europa, te beginnen met zes vuurtorensteden: Milaan (Italië), Kopenhagen (Denemarken), Helsinki (Finland), Issy-les-Moulineaux (Frankrijk), Zaragoza (Spanje) en Trikala (Griekenland). ; en zes volgersteden, waaronder Lund (Zweden), Liberec (Tsjechië), Velenje (Slovenië), Split (Kroatië), Krusevac (Servië) en Ioannina (Griekenland). Elke stad zal een of meer innovatieve 'interventies' implementeren om de stedelijke mobiliteit te verbeteren, met als doel te demonstreren hoe de interventie kan worden geïmplementeerd en de effectiviteit ervan aan 'observator'-steden te demonstreren.

Volg de projectreis hier.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!