Selecteer een pagina

iRAP is gratis CycleRAP-demonstratietool waarmee snel het risico op ongevallen en veiligheidsproblemen op straat of op fietsvoorzieningen kan worden beoordeeld, is nu beschikbaar in vijf talen: Nederlands, Engels, Spaans, Portugees en Frans.

Met de Demonstrator Tool kunnen gebruikers snel de aanwezigheid van verschillende infrastructuurkenmerken op het fietspad invoeren, zoals de kwaliteit van het oppervlak, afbakening, obstakels, aangrenzende trottoirs en rijstroken, parkeren van voertuigen, straatverlichting, nabijgelegen kruispunten en rijsnelheid om een CycleRAP Score en risiconiveau van laag tot extreem.

Naast een algemene veiligheidsscore geeft de tool ook een veiligheidsbeoordeling voor de waarschijnlijkheid van een enkel fietsongeval of een botsing tussen een fietser en een andere fiets, voetganger of voertuig. Gebruikers kunnen ook zien hoe verschillende verbeteringen, zoals beschermde fietspaden of verkeersremmende maatregelen, de veiligheid van de fietsinfrastructuur zouden beïnvloeden.

De CycleRAP Demonstrator Tool is een waardevolle hulpbron voor besluitvormers, stadsplanners en iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren van de fietsveiligheid. Door een eenvoudige, gebruiksvriendelijke interface te bieden voor het verkennen van het CycleRAP-model, kan het helpen het bewustzijn over fietsrisico’s te vergroten en hoe eenvoudige infrastructuur- en snelheidsverbeteringen de veiligheid kunnen vergroten.

CycleRAP is een gemakkelijke, betaalbare en snelle methode om de veiligheid van weg- en fietsinfrastructuur te beoordelen. Het heeft tot doel het aantal ongevallen te verminderen en de veiligheid te verbeteren, specifiek voor fietsers en andere gebruikers van lichte mobiliteit, door locaties met een hoog risico te identificeren zonder de noodzaak van ongevallengegevens.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!