Selecteer een pagina

De Mondiaal partnerschap voor verkeersveiligheid (GRSP), samen met de Aziatische Ontwikkelingsbank (ADB), de International Road Assessment Programme (iRAP) en de Verkeersveiligheidsobservatorium Azië-Pacific (APRSO), heeft gewonnen Prins Michael Internationale Verkeersveiligheidsprijs 2023, voor hun gezamenlijke Road Safety Capacity Building Program (RSCBP).

Dit innovatieve programma voor capaciteitsopbouw was gericht op het opbouwen van verkeersveiligheidscapaciteit en technische kennis onder professionals in LMIC's. In het bijzonder concentreerde het RSCBP zich op het inbedden van empirisch onderbouwde verkeersveiligheidsinterventies in vervoersprojecten, en op de ontwikkeling van 'systeemgebaseerde' verkeersveiligheidsprojecten.

Het RSCBP is doelbewust ontworpen om deelnemers te betrekken bij een reeks gekoppelde capaciteitsopbouwende opdrachten om technische kennis te ontwikkelen met betrekking tot de belangrijkste aandachtsgebieden op het gebied van verkeersveiligheid en om deze technische kennis te vertalen in praktische benaderingen die kunnen worden geïmplementeerd om verkeersdoden aan te pakken. en ernstig letsel. Het programmaontwerp sloot rechtstreeks aan bij de belangrijkste actiepijlers die zijn geschetst in het Decennium van Actie 2011 – 2020 en de aanbevolen acties van het Decennium van Actie 2021 – 2030. De onderwerpen verkeersveiligheidsbeheer, veiligere weggebruikers en veiligere wegen en infrastructuur langs de weg zijn vertegenwoordigd in beide mondiale plannen en dit trainingsprogramma is gestructureerd om tegemoet te komen aan de eis om capaciteit op deze gebieden op te bouwen.

Het RSCBP engageerde de deelnemers via een gecombineerde leeraanpak met online webinars en een specifieke online praktische activiteit. De eerste aanpak bood belangrijke mogelijkheden voor het delen van kennis, terwijl de tweede deelnemers in staat stelde een relevante taak uit te voeren, deze ter beoordeling in te dienen en vervolgens deel te nemen aan specifieke sessies met deskundige facilitators om gemeenschappelijke uitdagingen en kansen te bespreken.

Bij het RSCBP waren meer dan 1.500 deelnemers uit meer dan 50 landen betrokken, afkomstig uit de overheid, niet-gouvernementele organisaties, ontwikkelingsbanken en academische instellingen, waardoor een aanzienlijk niveau van impact werd bereikt bij het opbouwen van kennis en capaciteit om het Mondiale Actieplan voor Verkeersveiligheid rechtstreeks aan te pakken. om een sterke praktijkgemeenschap in Azië en de Stille Oceaan op te bouwen.

“Dit is een fantastische erkenning, niet alleen van het belang van het delen van toepasbare kennis van beste praktijken met praktijkmensen, maar ook van de kracht van partnerschappen”, zei Blaise Murphet, GRSP-programmamanager bij het ontvangen van de Prince Michael International Road Safety Award 2023. En voegde eraan toe: “De samenwerking tussen GRSP, ADB en iRAP was een integraal onderdeel van het succes van dit belangrijke lopende initiatief. Ik zou ook graag de belangrijke betrokkenheid, expertise en lokale kennis van de APRSO willen erkennen bij het vormgeven en uitvoeren van het programma.”

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!