Selecteer een pagina

Beeldcredits: Saoedisch persbureau 

5 december 2023: Het International Road Assessment Program (iRAP) en de Roads General Authority (RGA) kondigden de lancering aan van het Saudi Arabia Road Assessment Program (KSARAP) in Riyad, een lokaal geleid programma om wegen met een hoog risico in het Koninkrijk te elimineren en Red levens. KSARAP zal een belangrijke factor zijn in de ontwikkeling van de Verkeersveiligheidsstrategie 2030 (RSS) waardoor veiligheid een topprioriteit is voor alle transportorganisaties.

KSARAP zal worden gehost door de RGA en zal veiligheidsactiviteiten uitvoeren in samenwerking met lokale experts, met behulp van lokaal onderzoek en lokale middelen, met de steun van iRAP en zijn internationale partners.

Op basis van de wereldwijd erkende en vrij beschikbare iRAP-methodologie en tools voor investeringsplanning, en met verbindingen met training- en iRAP-partners over de hele wereld, zal KSARAP helpen bij het ontwikkelen van op bewijs gebaseerd beleid en het systematisch beheren van de veiligheid op bestaande wegen en nieuwe wegontwerpen.

Door de RSS2030-strategie in praktijk te brengen, voert de RGA momenteel 's werelds grootste iRAP-beoordeling uit, die een netwerk van zo'n 73.000 km aan wegen bestrijkt om de risico's voor weggebruikers te begrijpen en sterbeoordelingen en investeringsplannen te produceren die levensreddende infrastructuurverbeteringen zullen begeleiden en bouwen lokale verkeersveiligheidscapaciteit.

iRAP Chief Executive Officer Rob McInerney zei: “Lokaal leiderschap is de sleutel tot levensreddend succes in onze partnerschappen in 100 landen en KSARAP zal overheidsinstanties, verkeersautoriteiten, verkeersveiligheidsorganisaties en particuliere belanghebbenden uit het hele Koninkrijk samenbrengen om de problemen aan te pakken nationale last van verkeerstrauma.

“Ondersteund door de iRAP-methodologie en -instrumenten, mondiale partnerschappen en innovatie, zal KSARAP helpen om op nationaal niveau 3-sterren of betere wegen te creëren en beleid te ondersteunen dat de verkeersveiligheid voor toekomstige generaties verankert.”

De Star Rating-methodologie van iRAP biedt een objectieve maatstaf voor het veiligheidsniveau dat 'ingebouwd' is op de weg voor inzittenden van voertuigen, motorrijders, fietsers en voetgangers. Vijfsterrenwegen zijn het veiligst, terwijl éénsterrenwegen het minst veilig zijn.

Voor meer informatie:

Nieuwsdekking:

- Loopt af -

Media vragen:

Voor de Algemene Autoriteit Wegen (RGA):
Eng Mohammed Al-Abood
Hoofd afdeling Verkeerskunde en Veiligheid
E-mail: nl.alobood@mot.gov.sa
Mobiel: +966 555337715

Voor iRAP
Judy Williams, mondiaal programma- en communicatiemanager
E-mail: judy.williams@irap.org
Mobiel: +61 400 782 204

Over RGA

Roads General Authority (RGA) is een regelgevende instantie onder het Saoedische Ministerie van Transport en Logistieke Diensten die verantwoordelijk is voor het toezicht op de aanleg, exploitatie en onderhoud van wegen in het land. Het werd in augustus 2022 opgericht in overeenstemming met de Nationale Transport- en Logistiekstrategie door het kabinet van Saoedi-Arabië.

Ongeveer iRAP

iRAP is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met een visie voor een wereld zonder risicovolle wegen. iRAP werkt samen met overheden, wegbeheerders, mobiliteitsclubs, ontwikkelingsbanken, NGO's en onderzoeksorganisaties om veiligheidsbeoordelingen, capaciteitsopbouw en het volgen van veiligheidsprestaties te ondersteunen. iRAP-tools zijn in meer dan 170 landen gebruikt om meer dan 1,5 miljoen kilometer aan wegen en ontwerpen te beoordelen, de risico's op meer dan 1.300 scholen te beoordelen en de veiligheid van meer dan $100 miljard dollar aan investeringen in wegeninfrastructuur te beïnvloeden. Bijna 1,8 miljoen kilometer is het ongevalsrisico in kaart gebracht en wereldwijd zijn ruim 63.000 mensen getraind. De iRAP-instrumenten vormen de basis van het Mondiaal VN-plan voor het decennium van actie voor verkeersveiligheid 2021-2030 en de mondiale prestatiedoelstellingen voor verkeersveiligheid.

Beeldcredits: iRAP

Beeldcredits: iRAP

Beeldcredits: iRAP

Beeldcredits: iRAP

Beeldcredits: iRAP

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!