Selecteer een pagina

Alle door de Wereldbank gefinancierde projecten in Tanzania moeten minimaal een 3-sterren iRAP-veiligheidsbeoordeling behalen, zoals gisteren aangekondigd door TANROADS op het African Regional Seminar on Road Safety in Mwanza.

Eng. George Daffa van de Tanzania Roads Agency (TANROADS) presenteerde de TanRAP-ervaring bij het implementeren van de iRAP-methodologie om wegen met een hoog risico te elimineren.

Zijn presentatie bevestigde de wettelijke vereiste van verkeersveiligheidsaudits, waaronder de minimumvoorwaarde van de Wereldbank dat wegontwerpen en -verbeteringen een minimale veiligheidsnorm van drie sterren moeten behalen om in aanmerking te komen voor bankfinanciering.

Het verkeersveiligheidsbeleid van Tanzania vereist dat wegautoriteiten de veiligheid van hun wegen monitoren, locaties met hoge ongevalspercentages identificeren en veiligheidsverbeteringen doorvoeren.

Eng. Daffa zei: “Het is goed om deze doelstellingen te hebben, zodat we weten waar we ons op moeten richten als uitgangspunt. Het enige wat ontbreekt is voldoende budget om dit te realiseren.”

De resultaten van het eerste Ten Step Project ter wereld in Tanzania werden tijdens het evenement gedeeld, samen met training in de iRAP-methodologie door AfricaRAP-leider Racheal Nganwa.

Racheal Nganwa zei: “Het driesterren- of beter-beleid van de Wereldbank is slechts één voorbeeld van de verreikende en levensreddende gevolgen van het Ten Step Tanzania Project. De Bank implementeert het beleid nu op al haar projecten en bouwt interne capaciteit op om de veiligheid van wegontwerpen te kunnen beoordelen. Wij juichen de Wereldbank toe voor haar leiderschap bij het prioriteren van veiligheid in haar projecten, waardoor veilige reizen voor weggebruikers in het hele land worden gegarandeerd.

Het African Regional Seminar on Road Safety loopt van maandag 27 november tot en met vrijdag 1 december, georganiseerd door de Tanzania Verkeersveiligheidsinitiatief (TARSI) in samenwerking met overheidsinstellingen en ondersteund door het Ministerie van Werken en Transport, Tanzania.

Het seminar omvat een uitgebreid programma met presentaties over de Afrikaanse verkeersveiligheidsuitdaging en de nieuwste onderzoeken en initiatieven op het gebied van veilige wegen en bermen, veilige snelheden, veilig weggebruik, veilige voertuigen en respons na ongevallen.

Voor meer informatie:

  • Download de seminaragenda hier
  • Lees meer over het Ten Step Tanzania Project en de resultaten hier
Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!