Selecteer een pagina

Beeldcredits (boven en onder): iRAP en AIP Foundation

Een delegatie van het Vietnamese Ministerie van Transport (MOT) en de AIP Foundation bezocht Melbourne van 7 tot 11 november 2023 om verkeersveiligheidsmaatregelen te bestuderen.

15 afgevaardigden woonden de studiemissie bij van Afdeling Internationale Samenwerking, Ministerie van Transport (MOT), Ministerie van Wegen van Vietnam (MOT), Afdeling Transport (MOT), Afdeling Transportinfrastructuur (MOT), Ministerie van Transport (Ho Chi Minh-stad en provincie Gia Lai) en Verkeersveiligheidscommissie (Ho Chi Minh-stad, provincie Gia Lai en provincie Yen Bai) en de Stichting AIP (die ook het bezoek coördineerde).

De delegatie had een ontmoeting met vertegenwoordigers van de Victoriaanse Ministerie van Transport en Planning, de Nationale Transportonderzoeksorganisatie, de Commissie voor transportongevallen, En Het Accident Research Center van Monash University.

De algemene doelstelling van de studiemissie in Australië was het vergroten van de capaciteit van het Ministerie van Transport op het gebied van verkeersveiligheid, met de nadruk op veilige schoolzones en de betrokkenheid van jongeren bij de besluitvorming om de verkeersveiligheid te bevorderen.

Op de eerste dag werd de delegatie verwelkomd door de Victoria Ministerie van Transport en Planning. Na een presentatie van het School Crossing Assessment Framework leerden de afgevaardigden meer over technologische toepassingen voor het verbeteren van de veiligheid in schoolzones.

Ook bezochten zij de NTRO – Nationale Transportonderzoeksorganisatie (voorheen ARRB) waar de delegatie inzicht kreeg in de ervaringen van Australië met de toepassing van AusRAP/ iRAP sterrenbeoordeling voor wegen en deelden hun eigen ervaringen met veiligere schoolsnelheden in Vietnam en het belang van het betrekken van jongeren. Ook kon de delegatie een rondleiding krijgen door de NTRO-labs.

Op de tweede dag van de Australische studiereis naar Melbourne hadden het Ministerie van Transport van Vietnam en het team van de AIP Foundation de geweldige kans om meer te weten te komen over het TAC Road Safety Infrastructure-programma in Victoria en delen hun eigen ervaringen met het testen van de Youth Engagement App (YEA) in het AI&Me: Empowering Youth for Safer Roads-programma in Vietnam. 

Bij de TAC's weg naar nul Tijdens de tentoonstelling ervoeren ze een interactieve digitale ervaring waarbij ze deelnamen aan verschillende educatieve verkeersveiligheidsactiviteiten, variërend van het maken van hun eigen verkeersveiligheidscampagnevideo's ter promotie van de verkeersveiligheid tot een virtual reality-ervaring die benadrukt hoe ver de verkeersveiligheid door de jaren heen in Victoria is gekomen.

Op de laatste dag hadden het team van het Ministerie van Transport van Vietnam en de AIP Foundation de uitstekende gelegenheid om de experts van de Monash University Accident Research Center (MUARC).

De delegatie ontving een overzicht van:

  • MUARC en zijn betrokkenheid bij de overheid
  • onderzoek naar verkeersveiligheidsmanagement
  • onderzoek naar de veiligheid van motorfietsen en voetgangers.

Als onderdeel van de laatste dag van het bezoek verkende de delegatie veilige schoolzones in Melbourne met Minh Vo, coördinator voor sterbeoordelingen voor scholen met iRAP.

Sterrenwaardering voor scholen (SR4S) is een op bewijsmateriaal gebaseerd hulpmiddel voor het meten, beheren en communiceren van de risico's waaraan kinderen worden blootgesteld op weg naar school. Het ondersteunt snelle interventies die levens redden en ernstig letsel vanaf de eerste dag voorkomen.

Het bezoek van de delegatie aan Melbourne was voor hen een waardevolle gelegenheid om meer te weten te komen over de toonaangevende verkeersveiligheidspraktijken van Victoria en om hun eigen ervaringen te delen met de verkeersveiligheidsexperts van Victoria's. Er zal gebruik worden gemaakt van de bevindingen van de delegatie uit het bezoek Vietnams eigen verkeersveiligheidsbeleid en -programma's informeren, met name op het gebied van de veiligheid in schoolzones. 

Het bezoek was ook een waardevolle gelegenheid om de banden tussen Vietnam en Victoria te versterken. De ontmoetingen van de delegatie met Victoriaanse overheidsfunctionarissen en verkeersveiligheidsexperts hielpen bij het opbouwen van relaties en het bevorderen van de samenwerking op het gebied van verkeersveiligheidsinitiatieven.

Dank aan de AIP Foundation voor het coördineren van dit bezoek en het verstrekken van inhoud en afbeeldingen via hun LinkedIn-blogs

Volgens iRAP VeiligheidsinzichtenverkennerHet bereiken van meer dan 75 procent van het verkeer op wegen met drie sterren of betere wegen in Vietnam tegen 2030 zou naar schatting 1.859.305 doden en ernstig gewonden kunnen besparen gedurende de twintigjarige levensduur van wegwerkzaamheden, met een economisch voordeel van $82,4 miljard USD voor de economie van het land – $22 voor elke bestede $1.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!