Selecteer een pagina

Origineel LinkedIn-bericht van Marko Sevrović, Hoofd Transportplanning bij FTTS (FPZ) / Senior Road Safety Engineer bij EIRA

De Faculteit Transport- en Verkeerswetenschappen (FPZ) van de Universiteit van Zagreb heeft met succes een driedaagse workshop in Nairobi afgerond, gericht op de International Road Assessment Programme (iRAP)-methodologie.

Tot de belangrijkste deelnemers behoorden leden van de Kenia National Highways Authority (KeNHA), Kenia Rural Roads Authority (KeRRA), Kenia Urban Roads Authority (KURA), Kenia Roads Board (KRB), Nationale Transport- en Veiligheidsautoriteit (NTSA), en de Staatsministerie van Transport (SDOT).

Het hoofddoel van de workshop was het verdiepen van het begrip van de iRAP-normen en hun toepassing bij het beoordelen van de verkeersveiligheid. Dit omvatte een analyse van onderzoeksgegevens van Keniaanse wegen beheerd door KeNHA, KeRRA en KURA, waarbij veiligheidstekorten en potentiële verbeteringen werden geïdentificeerd, evenals de rol van RAMS-gegevens over activabeheer in toekomstige projecten ter verbetering van de verkeersveiligheid.

Het project wordt gefinancierd en uitgevoerd door de Wereldbank Mondiale verkeersveiligheidsfaciliteit onder de Bloomberg Philanthropies Initiative for Global Road Safety (BIGRS) 2020-2025.

In een aparte, maar even belangrijke ontwikkeling, Marko Sevrovic hield stand een strategische bijeenkomst met de African Road Maintenance Funds Association (ARMFA). Deze bijeenkomst was gericht op het bespreken en plannen van toekomstige iRAP-initiatieven op het Afrikaanse continent.

Deze inspanningen markeren een cruciale vooruitgang in de toepassing van de iRAP-methodologie om de verkeersveiligheid in Kenia systematisch te verbeteren en bij te dragen aan bredere veiligheidsinitiatieven in heel Afrika.

Volgens iRAP VeiligheidsinzichtenverkennerHet bereiken van meer dan 75 procent van het verkeer op wegen met drie sterren of betere wegen in Kenia in 2030 zou naar schatting 1.02.476 doden en ernstig gewonden kunnen besparen gedurende de twintigjarige levensduur van wegenonderhoud, met een economisch voordeel van $32,6 miljard dollar voor de bevolking van het land. economie – $10,40 voor elke bestede $1.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!