Selecteer een pagina

Genève, Zwitserland, 19 november 2023: Op de Wereldherdenkingsdag voor verkeersslachtoffers, de VN-verkeersveiligheidsfonds lanceerde de derde editie van zijn #moments2live4-campagne om de verborgen helden van de verkeersveiligheid in de schijnwerpers te zetten.

Terwijl we de slachtoffers van verkeersongevallen ‘herinneren, handelen en ondersteunen’, roept de mondiale campagne mensen op om de eerstelijnswerkers te eren die elke dag in actie komen om verkeersongevallen te voorkomen, voor verkeersslachtoffers te zorgen en te pleiten voor ieders recht op een veiliger reis .

De realiteit is dat elke 24 seconden iemand sterft op onze wegen, waarbij meer dan 90% van de verkeersdoden plaatsvinden in lage- en middeninkomenslanden. Wereldwijd staan we voor een cruciale kans om degenen die voor hun gemeenschap werken te ondersteunen om meer doden op de weg te voorkomen.

Ter gelegenheid van de lancering van de campagne brengt het VN-verkeersveiligheidsfonds de trailer uit van zijn nieuwe film ‘On the Frontline: Road Safety in Kenya’. De film volgt het werk van lokale verkeersveiligheidshelden in het kader van twee Fondsprojecten onder leiding van UN-Habitat en het UN Environment Programme.

“Deze #moments2live4-campagne viert de alledaagse helden die onze straten veiliger maken: van verkeersagenten tot gezondheidswerkers, van voertuiginspecteurs tot stadsplanners”, zegt Nneka Henry, hoofd van het VN-verkeersveiligheidsfonds. “Met de 44 projecten van het Fonds in 88 landen zijn we er trots op dat we de lokale capaciteit kunnen opbouwen die overheidsactie ondersteunt om SDG 3.6 te verwezenlijken: het halveren van het aantal doden op de weg. Wij roepen op tot meer steun voor degenen die achter de schermen aan de verkeersveiligheid werken.”

Gedurende de campagne, die loopt tot 12 december, zal het partnerschap van het Fonds hun verborgen helden profileren, en het Fonds zal worden vergezeld door kampioenen, waaronder de uitvoerend secretaris, de Economische Commissie voor Europa van de VN en de speciale gezant voor verkeersveiligheid van de secretaris-generaal van de VN.

Bezoek https://roadsafetyfund.un.org/moments2live4 voor meer informatie over de campagne en om mee te doen. Bekijk de film ‘On the Frontline: Road Safety in Kenya’ op: https://www.youtube.com/@UNRSF

Opmerkingen voor de redactie Het VN-verkeersveiligheidsfonds (UNRSF) – opgericht in 2018 – is een mondiaal partnerschap dat zich inzet om het aantal verkeersdoden en -gewonden in lage- en middeninkomenslanden te helpen halveren, waar jaarlijks ruim 90% van de 1,3 miljoen dodelijke ongevallen plaatsvinden. Het Fonds werkt samen met gemeenschappen, het maatschappelijk middenveld, overheden, bedrijven en VN-agentschappen om kritieke lacunes in de nationale verkeersveiligheidssystemen aan te pakken. Als innovatief gebundeld fonds mobiliseert het UNRSF financiering van particuliere, publieke en individuele donoren die middelen inzetten voor grootschalige, schaalbare en duurzame verkeersveiligheidsprojecten over de hele wereld. Bezoek hier de #moments2live4-campagne van het Fonds.

Mediacontact UNRSF-mediafunctionaris: linda.olango@un.org

Download het UNRSF-persbericht hier 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!