Selecteer een pagina

De regering van Mexico, via de Secretariaat van Infrastructuur, Communicatie en Transport (SICT), en de International Road Assessment Programme (iRAP) hebben vandaag een Memorandum of Understanding ondertekend om programma's en projecten te bevorderen om risicovolle wegen in Mexico te elimineren en een lokaal geleid MexiRAP-programma te ontwikkelen.

Volgens Gegevens van de WereldgezondheidsorganisatieJaarlijks vallen er in Mexico ruim 16.300 verkeersdoden, met nog eens 167.000 ernstig gewonden. Verkeersongevallen kosten Mexico tot 3,5% van zijn jaarlijkse bbp.

Het verbeteren van de veiligheid van de Mexicaanse wegeninfrastructuur tegen 2030 heeft een enorm potentieel: de besparing van 1,2 miljoen doden en ernstig gewonden gedurende de twintigjarige levensduur van wegwerkzaamheden en een economisch voordeel van $15 voor elke bestede $1.

Rogelio Jiménez Pons, de algemeen directeur van het Federal Motor Transport (DGAF), Laura Nohemi Muñoz Benítez, zei tijdens het evenement en vertegenwoordigde de onderminister van Transport en zei dat de ondertekening van het MOU de prioriteit van de regering weerspiegelt om de veiligheid op de wegen van het land te vergroten. levens redden en de letsellast als gevolg van verkeersongevallen verminderen.

Het ondersteunt de vervulling van de toezeggingen en doelstellingen van het Mondiaal Plan van het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021-2030 om het aantal verkeersdoden en -gewonden tegen 2030 te halveren, en de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling.

Het partnerschap omvat de ontwikkeling van projecten en programma's om de wegen in Mexico veiliger te maken door de toepassing van de wereldwijd erkende en vrij beschikbare iRAP-methodologie en -instrumenten om de risico's van de wegeninfrastructuur te evalueren en strategische investeringen in tegenmaatregelen ter verbetering van de verkeersveiligheid te informeren.

Het partnerschap heeft tot doel de samenwerking tussen belanghebbenden, capaciteitsopbouw, verkeersveiligheidsinnovatie en de ontwikkeling van een lokaal geleid en mondiaal ondersteund MexiRAP-programma te bevorderen.

Het partnerschap zal van cruciaal belang zijn voor de verwezenlijking van de mondiale verkeersveiligheidsdoelstellingen 3 en 4 van de VN in Mexico, waaronder het waarborgen dat alle nieuwe wegen worden aangelegd volgens een standaard van drie sterren of beter voor alle weggebruikers (doelstelling 3), en dat meer dan 75% van tegen 2030 wordt er voor alle weggebruikers gereisd op het equivalent van wegen met drie sterren of beter (doelstelling 4).

Het MOU werd ondertekend door de algemeen directeur van de technische diensten van de SICT Vinicio Andrés Serment Guerrero en Edgar Zamora, hoofd van iRAP Safer Journeys voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Ook aanwezig waren de algemeen directeur van Verkeersveiligheid en Voorzieningen van de Nationale Garde, generaal Cruz Isaac Muñoz Navarro; de algemeen directeur van het Mexicaanse Transportinstituut (IMT), Alberto Mendoza Díaz; de algemeen directeur van bescherming en preventieve geneeskunde in het transport, Guillermo García Pinto; vertegenwoordiger van de Australische ambassadeur in Mexico Rachel Moseley, Matthew Robertson; en de uitvoerend directeur technische ontwikkeling, Juan Manuel Mares Reyes.

Vertegenwoordigers van Mexicaanse NGO's op het gebied van verkeersveiligheid en particuliere organisaties waren ook aanwezig, waaronder CAPUFE, STCONAPRA, CONATRAM, AMOTAC, CONCAMIN, BANOBRAS, Safe Mobility Coalition, AMAAC, WRI, Aleatica Foundation en de Association of Victims of Traffic Accidents.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!