Selecteer een pagina

Dankzij de Ministerie van Transport en Openbare Werken van de Republiek Malawi (MTPW), een strategische discussie met iRAP Safer Journeys Lead for Africa Nathalie Chiavassa en Joel Jere, voorzitter en oprichter van een lokale NGO Stichting Verkeersveiligheidsalarm (RoSAF) van Malawi werd vorige week gehouden.

De bijeenkomst werd georganiseerd om iRAP en ROSAF te introduceren bij de strategische afdelingen binnen het Ministerie van Transport en Openbare Werken, om het bewustzijn van de werkzaamheden van de twee maatschappelijke organisaties te vergroten, en om een goede verstandhouding op te bouwen voor een betere samenwerking over de volgende stappen samen om veiligere wegen te bereiken in Malawi.

Verkeersveiligheid is een hoge zorg en prioriteit voor de MTPW en de regering van Malawi doet er alles aan om verkeersongevallen te verminderen.

De MTPW zal binnenkort haar nieuwe Nationale Verkeersveiligheidsstrategie lanceren tijdens de Nationale Verkeersveiligheidsdag en de deelnemers aan de bijeenkomst maakten van deze gelegenheid gebruik om samenwerkingsgebieden te bespreken die in lijn zijn met de Strategie.

De drie partners zullen de discussies voortzetten over de beste manieren om bij te dragen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid voor alle gebruikers in Malawi, terwijl ze zich voorbereiden op een nationaal evenement waar details van hun samenwerking zullen worden gedeeld.

iRAP is blij om de MTPW en al hun belanghebbenden te ondersteunen bij het bereiken van veiligere wegen, het bevorderen van de veiligheidscultuur en het verhogen van de investeringen in verkeersveiligheid in Malawi.

Volgens iRAP VeiligheidsinzichtenverkennerHet bereiken van meer dan 75 procent van het verkeer op wegen met drie sterren of betere wegen in Malawi tegen 2030 zou naar schatting 544.012 doden en ernstig gewonden kunnen besparen gedurende de twintigjarige levensduur van wegwerkzaamheden, met een economisch voordeel van USD$3,1 miljard voor de economie van het land – $15,40 voor elke bestede $1.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!