Selecteer een pagina

Beeldcredits en origineel artikel – AIP Foundation

Stichting AIP, Stichting FIAen iRAP kondigen met trots een nieuwe samenwerking aan om capaciteit op te bouwen voor alle FIA Regio II Clubs. De eerste fase van het programma, gefinancierd door de FIA Foundation, zal zich richten op de Sterrenwaardering voor scholen (SR4S) methodologie ontwikkeld door iRAP.

Dit korte aanvullende programma is bedoeld om kant-en-klare kennis en hulpmiddelen aan de clubs te geven, te beginnen met een internationaal erkende methodologie – die veel wordt gebruikt in verkeersveiligheidsprogramma’s en wordt erkend door besluitvormers. Dit is ook de kans voor een van de clubs om financiering te ontvangen om veranderingen in hun land te bewerkstelligen. De FIA Regio II Clubs kunnen het volgende verwachten:

Gratis deelname aan 4 online trainingssessies met verkeersveiligheidsexperts over cruciale onderwerpgebieden die het meest relevant zijn voor de implementatie van veilige mobiliteitsprojecten
Selectie en financiering van één uitstekende club voor upgrades van schoolzones en ondersteuning bij de implementatie

“Dit is nog maar het begin van een nieuwe reis met onze langetermijnpartners en vrienden. Na meer dan vijf jaar gezamenlijke inspanningen en successen om de SR4S in onze programma's te ontwikkelen en te gebruiken, is dit het moment om onze ervaringen en geleerde lessen te delen om een gezamenlijke regionale impact te creëren”, zegt Mirjam Sidik, CEO van de AIP Foundation.

Star Rating for Schools (SR4S) is een empirisch onderbouwde tool voor het meten, beheren en communiceren van de risico's waaraan kinderen worden blootgesteld op weg naar school. Het ondersteunt snelle interventies die levens redden en ernstig letsel vanaf de eerste dag voorkomen. Deze methodologie vormt de basis van schoolgebaseerde programma's bij AIP Foundation, evenals van de FIA School Assessment-toolkit.

“Deze nieuwe samenwerking om capaciteit op te bouwen voor alle FIA Region II Clubs opent de expertise van twee van onze belangrijkste partners, iRAP en AIP Foundation. De twee fasen van dit programma zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de principes van veilige en gezonde reizen naar school en de hulpmiddelen om goedkope, effectieve interventies te bieden”, zegt Aggie Krasnolucka, programmadirecteur van de FIA Foundation.

Het omzetten van de theorie in de praktijk is essentieel om impact te creëren. In de tweede fase van dit programma zal een FIA Regio II Club worden geselecteerd voor aanpassingen aan wegen en schoolgebieden, die op twee scholen zullen worden gefinancierd, een nieuwe stap in de richting van het beschermen van de levens van jongeren in hun land. Jongeren vormen de kern van de internationale inspanningen voor #RethinkMobility. Om de doelen te bereiken die zijn uiteengezet in de Agenda voor Duurzame Ontwikkeling 2030, is de kracht van samenwerking van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat er actie wordt ondernomen om onze jeugd te beschermen.

REGISTRATIE:
De online training staat open voor alle clubs van FIA Regio II. Het bestaat uit vier sessies, waarbij de eerste sessie wordt verwacht op 7 november 2023.

KLIK HIER OM U TE REGISTREREN

MEER LEREN:
– Meer informatie over Stichting FIA
– Meer informatie over Stichting AIP
– Meer informatie over SR4S
– Lees meer over FIA RII en de lancering van het programma HIER En HIER.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!