Selecteer een pagina

ThaiRAP-partners hebben ambitieuze plannen om dit jaar het gehele wegennetwerk van het land een sterrenbeoordeling te geven, inclusief de eerste beoordelingen van Thaise snelwegen en 500 km in Bangkok met bijbehorende capaciteitsopbouw.

Van het 52.000 km lange nationale netwerk van Thailand, beheerd door het Department of Highways, krijgt 8.200 km (16.400 rijbaankm) prioriteitswegen nu een sterbeoordeling door de Ministerie van Wegen, terwijl de rest tegen het einde van het jaar een lichte sterbeoordeling zal krijgen.

In samenwerking met snelwegfunctionarissen en iRAP zijn ook twee snelwegen beoordeeld. Dit is de eerste keer dat de veiligheid van Thaise snelwegen op deze manier wordt beoordeeld. Op basis van de bevindingen worden de nodige veiligheidsverbeteringen doorgevoerd om ervoor te zorgen dat de snelwegen een beoordeling van 3 sterren of beter behalen.

De veiligheid van de stadsnetwerken van Bangkok is een topprioriteit. ThaiRAP werkt samen met de Metropolitaanse administratie van Bangkok om de verkeersveiligheid te verbeteren door middel van iRAP-capaciteitsopbouw en -beoordeling. Hun gezamenlijke inspanningen zijn gericht op het beoordelen van sterren over 500 km van het wegennetwerk van de stad en het ontwikkelen van investeringsplannen voor veiligere wegen met als doel de veiligheid en de algehele wegeninfrastructuur van Bangkok te verbeteren.

Kasem Choocharukul, ThaiRAP-leider en professor aan de Chulalongkorn Universiteit, zei: “De iRAP Star Rating-beoordeling en het bijbehorende raamwerk zijn van fundamenteel belang voor de ontwikkeling van veiligere wegen wereldwijd. Als reactie op de hoge sterftecijfers op de Thaise wegen heeft het land een proactieve aanpak gevolgd om de verkeersveiligheid te bevorderen door iRAP-instrumenten in zijn strategieën en plannen te integreren. Momenteel zijn verschillende Thaise wegenbureaus goed op de hoogte van de procedures die betrokken zijn bij de Star Rating-beoordelingen en implementeren ze deze op een reeks wegtypen, van snelwegen tot lokale straten. Tegelijkertijd biedt ThaiRAP ondersteuning door capaciteitsopbouw te faciliteren en technische beoordelingen uit te voeren. Er wordt verwacht dat deze inspanningen substantieel zullen bijdragen aan het verbeteren van de verkeersveiligheidsinfrastructuur, en uiteindelijk zullen voldoen aan de eisen Globaal Plan voor het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021-2030.”

iRAP-sterrenbeoordelingen zijn opgenomen als belangrijke prestatie-indicatoren voor de veiligheid van de wegeninfrastructuur in Thailand Nieuw wegenbeleid, waarin de eis is opgenomen dat alle nieuwe wegen een veiligheidsbeoordeling van 3 sterren of beter moeten behalen, de Nationaal Masterplan Verkeersveiligheid 2022-2027 En Bangkok's Masterplan voor Verkeersveiligheid en Actieplan voor Verkeersveiligheid 2022-2025.

In 2022, ThaiRAP ontving de prestigieuze Premier's Award voor Verkeersveiligheid. Deze erkenning benadrukt de aanzienlijke bijdrage van het programma aan het verbeteren van de veiligheid van de wegeninfrastructuur in het land.

ThaiRAP-partners hebben cumulatief bijna 51.000 km aan Thaise wegen en ontwerpen beoordeeld, waaronder acht scholen, wat van invloed is op de veiligheid van USD$1,5 miljoen aan investeringen in wegeninfrastructuur. In totaal hebben 1.832 mensen iRAP-training gevolgd tijdens lokale evenementen, samen met nog eens 237 personen die hebben geprofiteerd van de iRAP-onlinetraining.

ThaiRAP wordt geleid door Chulalongkorn Universiteit, een van de 11 iRAP-excellentiecentra actief bijdragen aan de ontwikkeling van mondiale veiligheidsnormen en -instrumenten voor weginfrastructuur.

Volgens iRAP's VeiligheidsinzichtenverkennerHet behalen van VN-doelstellingen 4 voor meer dan 75% reizen op 3-sterren- of betere wegen voor alle weggebruikers in Thailand in 2030 kan naar schatting 1,7 miljoen doden en ernstig gewonden besparen gedurende de twintigjarige levensduur van wegenonderhoud met economisch voordeel van USD$201,5 miljard – meer dan $34 voor elke bestede $1.

Blijf op de hoogte van de voortgang van ThaiRAP op https://www.thairap.org/

Afbeeldingen tegoed: Bangkok, Pexels King Ho en iRAP

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!