Selecteer een pagina

iRAP Safer Journeys Lead voor Afrika Nathalie Chiavassa was gisteren verheugd om journalisten te presenteren tijdens een online VN Decade of Action Media Capacity Building Event, georganiseerd door de Nigeriaanse NGO Netwerk ter voorkoming van verkeersongevallen (RAPNEC).

Tijdens de training getiteld “De rol van de media bij het versnellen van de domesticatie en implementatie van het VN-decennium van actie voor verkeersveiligheid 2021-2030” deelde Nathalie hoe de iRAP-methodologie de belangen van de media voor veiligere wegen informeert en partners in Nigeria en daarbuiten helpt levens redden en ernstig letsel door verkeersongevallen voorkomen.'

Nathalie deelde een aantal waardevolle, op bewijs gebaseerde iRAP-tools die het onderzoek en de belangenbehartiging van journalisten kunnen ondersteunen, waaronder:

  • iRAP Veiligheidsinzichtenverkenner – Een online datatool die de Vaccines for Roads deelt – onderzoekt hoe veilig de wegen in de wereld en landen zijn, de menselijke impact van verkeersongevallen, de wegkenmerken die er toe doen, en de business case voor veiligere wegen.
  • Toolkit voor verkeersveiligheid – Een online en bekroonde website die gratis informatie biedt over de oorzaken en preventie van ernstige verkeersongevallen, en middelen om praktijkmensen te ondersteunen.
  • RAPTools – Tools voor het beheer van infrastructuurveiligheid die gebruik maken van de iRAP-methodologie voor inzichten in crashgegevens, veiligheidsbeoordelingen van infrastructuur, schatting van trauma's, investeringsplanning, sterrenbeoordeling voor ontwerpen, netwerkscannen, prestatietracking, beleidsbeheer en ondersteunende software.

Extra gastsprekers waren onder meer:

  • De heer Rotimi Aroge, openbare spreker, bedrijfsontwikkelaar, publieke analist en hoofdconsulent van RAPNEC
  • Prins Ache Julius Ogu, president en oprichter van RAPNEC
  • De heer Adegunwagun Adekunle, CMILT-consulent
  • Prof. RK Gorea Phd, professor en hoofd van de forensische geneeskunde, Diplomate National Board
  • Mevrouw Chinwe Nwagbute, uitvoerend secretaris, Nigeria Transport Commissioners Forum
  • De heer Clement Isong, uitvoerend secretaris en CEO, Major Oil Marketers Association of Nigeria (MOMAN)
  • De heer ChorrieI Muta'a, korps- en sectorcommandant, FCT Federal Road Safety Corps (FRSC)

Naast de presentatie van iRAP werden inzichten gedeeld over verkeersongevallen in Nigeria, de inzet van het Nigeria Transportation Commissioners Forum en MOMAN om het aantal doden en ernstig gewonden terug te dringen, het werk van RAPNEC om te pleiten voor veiligere wegen, en de media-uitdaging in de 21e eeuw.

RAPNEC is een niet-gouvernementele, niet-politieke organisatie die ernaar streeft levens en eigendommen op de Nigeriaanse wegen te redden. Het organiseren van het tweedaagse evenement van 11 tot 12 september is slechts een van de manieren waarop de NGO samenwerkt met lokale, regionale en internationale partners om de last van verkeerstrauma's in het land te verminderen.

Voor meer informatie over het evenement en gedeelde lessen kunt u een e-mail sturen naar rapnec@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!