Selecteer een pagina

Project PHOEBE ('Voorspellende benaderingen voor een veiliger stadsmilieu') is aan de gang in Europa en pilotleiders, waaronder Shona Holroyd en James Bradford van iRAP, hebben de stand van zaken van de piloten in Athene, Valencia en West Midlands gedeeld.

Het innovatieve 3,5 jaar durende project waarbij 11 toonaangevende partners in de sector betrokken zijn, heeft tot doel een geïntegreerd, dynamisch, mensgericht, voorspellend veiligheidsbeoordelingskader voor kwetsbare weggebruikers in stedelijke gebieden te ontwikkelen. Het brengt de interdisciplinaire kracht van verkeerssimulatie, verkeersveiligheidsbeoordeling, menselijk gedrag, modusverandering en geïnduceerde vraagmodellering, evenals nieuwe en opkomende mobiliteitsgegevens samen in een geharmoniseerd, toekomstgericht beoordelingskader voor verkeersveiligheid.

PHOEBE zal de technische specificaties en data-optimalisatiestromen leveren aan beleidsmakers, transportplanners en verkeersanalisten, waarbij verkeersveiligheid op beslissende wijze wordt opgenomen als prestatie-indicator in verkeersmodellering die aansluit bij de UN Global Targets. Het zal het mogelijk maken het risico te voorzien van de introductie van nieuwe vervoerswijzen en technologische en regelgevende veranderingen in vervoerssystemen in een virtuele simulatieomgeving waarin het urgent is om rekening te houden met de eisen van kwetsbare weggebruikers.

Interview met Shona Holroyd, projectcoördinator en Chief Financial Officer, iRAP

Interview met Marc Figuls (Pilotleider voor Valencia – Factual Consulting)

Interview met Sam Chapman (pilotleider voor West Midlands - The Floow)

Interview met Apostolos Ziakopoulos, NTUA

Interview met James Bradford, technisch projectmanager en wereldwijd technisch directeur, iRAP

Klik hier om James' interview te zien over hoe je kwetsbare weggebruikers kunt beschermen.

De resultaten van Project PHOEBE, gefinancierd door Horizon Europa, zullen een blauwdruk bieden voor andere Europese steden, met een sociaal-economisch analysemodel, beoordeling van de stedelijke verkeersveiligheid en modellering van menselijk gedrag en keuze, die de modellen en methoden van iRAP en Aimsun verbinden met het bevorderen van de veiligheid van kwetsbare verkeersdeelnemers in stedelijke gebieden.

Het consortium brengt een uniek en divers team samen met een gevestigde staat van dienst in het leveren van zeer innovatieve en op feiten gebaseerde projecten en oplossingen van de Europese Commissie. Door de modellen en methoden van iRAP en Aimsun met elkaar te verbinden, en door gebruik te maken van de stakeholdernetwerken van POLIS en EuroRAP/EIRA, de technologie en big data-vaardigheden van The Floow, Factual Consulting en OSeven en het menselijk gedrag, mode-shift en beleid en sociaal-economische analysevaardigheden van de universitaire partners (NTU Athene, TU Delft, TU München en UP Valencia), heeft het consortium er vertrouwen in dat PHOEBE de verwachte resultaten zal waarmaken en “veilige, naadloze, slimme, inclusieve, veerkrachtige en duurzame mobiliteitssystemen voor mensen zal ondersteunen.” en goederen” en levens redden.

Het PHOEBE-project wordt gefinancierd door Horizon Europa onder subsidieovereenkomst nr. 101076963. Britse deelnemers worden ondersteund door UKRI-subsidienummers 10038897 (iRAP) en 10056912 (The Floow).

Lees meer en volg de voortgang van Project PHOEBE op https://phoebe-project.eu, evenals op LinkedIn En Twitteren.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!