Selecteer een pagina

Het Forum of European Road Safety Research Institutes (FERSI) gaat een online symposium organiseren: Implementing evidence-based verkeersveiligheidsmaatregelen, het wegnemen van barrières en het vergroten van het publieke draagvlak. Het symposium vindt plaats op 14 oktober 2021, van 13:30 tot 15:30 CET. Het is een opmaat naar een fysieke conferentie over hetzelfde onderwerp die in het najaar van 2022 zal plaatsvinden.

Het symposium zal bestaan uit drie presentaties over kwetsbare verkeersdeelnemers, snelheid en verkeersveiligheidsmanagement. Beoefenaars/beslissers die succesvol zijn geweest in het implementeren van effectieve, maar soms controversiële verkeersveiligheidsmaatregelen, zullen hun ervaringen delen:
• Álvaro Gómez Méndez (directeur van het Spaanse Nationale Observatorium voor Verkeersveiligheid) zal zich richten op de invoering van lage snelheidslimieten in steden in Spanje.
• Giannis Kefalogiannis (viceminister van Infrastructuur en Transport in Griekenland) zal zich richten op het succesvolle Griekse verkeersveiligheidsbeleid van de afgelopen tien jaar.
• Pernille Sølund Ehlers (Senior Adviseur bij de Deense Raad voor Verkeersveiligheid) zal zich richten op de Deense aanpak om het vrijwillig gebruik van fietshelmen succesvol te bevorderen.

Een panel bestaande uit Nhan Tran (hoofd Veiligheid en Mobiliteit, Afdeling Sociale Determinanten van Gezondheid, Wereldgezondheidsorganisatie), Matthew Baldwin (adjunct-directeur-generaal DG MOVE en Europees coördinator voor verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit, Europese Commissie) en Astrid Linder (Onderzoeksdirecteur Verkeersveiligheid bij VTI en adjunct-professor aan de Chalmers University of Technology), zal samen met de sprekers en het publiek de kwesties in een internationaal, Europees en wetenschappelijk perspectief plaatsen.

Meer informatie over het symposium vindt u op de website FERSI-webpagina, waar u zich ook kunt inschrijven voor het evenement.

Het Forum of European Road Safety Research Institutes (FERSI) heeft tot doel de verkeersveiligheid in Europa te vergroten door hoogwaardig verkeersveiligheidsonderzoek te bevorderen en te coördineren, advies te geven over de implementatie van onderzoeksresultaten en de implementatieresultaten te evalueren.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!