Selecteer een pagina

IndiaRAP technisch manager Jigesh Bhavsar deelde tijdens de bijeenkomst het levensreddende potentieel van AiRAP iRASTE NXT-conferentie vorige week. Het evenement is India's belangrijkste conferentie over technologie voor verkeersveiligheid, waar de bewezen effectiviteit van op AI gebaseerde systemen wordt gedemonstreerd.

Project iRASTE (intelligent Solutions for Road Safety through Technology and Engineering), gelanceerd in 2021, is een uniek wereldwijd initiatief om het 4E-framework voor verkeersveiligheid – techniek, onderwijs, handhaving en noodzorg – te upgraden door gebruik te maken van AI en gegevensanalyse. Het is een uniek samenwerkingsinitiatief tussen de Indiase overheid, de industrie en de academische wereld en werkt met drie belangrijke vectoren: voertuigveiligheid, mobiliteitsanalyse en veiligheid van de weginfrastructuur.

AiRAP staat voor de 'versnelde en intelligente' verzameling van verkeersveiligheidsgerelateerde gegevens met behulp van automatische, herhaalbare en schaalbare methoden ter ondersteuning van de verkeersveiligheidsbeoordeling, het in kaart brengen van ongevallenrisico's en het stellen van investeringsprioriteit voor alle weggebruikers. Wereldprimeurprojecten in Australië, Vietnam, de VS en Brazilië testen de toepassing van bestaande en opkomende gegevensbronnen wereldwijd, waaronder vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie, machine learning, vision-systemen, LIDAR en telematica. AiRAP-accreditatie zorgt ervoor dat de gegevens voldoen aan de wereldwijde iRAP-standaard die al wereldwijd wordt gebruikt voor het registreren van wegkenmerken die van invloed zijn op de verkeersveiligheid.

India bouwt wegen in een recordtempo. Volgens een recente verklaring van Shri Nitin Gadkari, geachte minister van Wegvervoer en Snelwegen, zal het nationale wegennet van het land de komende twee jaar met 37% groeien. Jaarlijks gaan echter ook 1,5 miljoen mensenlevens verloren op de Indiase wegen.

IndiaRAP en haar partners werken samen met de overheid, ontwikkelingsbanken, de industrie, mobiliteitsclubs en NGO's op het gebied van verkeersveiligheid om de instrumenten, training en ondersteuning te bieden om ervoor te zorgen dat nieuwe en bestaande wegen worden aangelegd en onderhouden met maximale veiligheid voor voetgangers, fietsers, motorrijders en voertuigen. bewoners.

AiRAP heeft een enorm potentieel om de registratie van verkeersveiligheidsgegevens te stroomlijnen en de veiligheid van de Indiase wegen te benchmarken om strategische investeringen in weggedeelten met het hoogste risico te informeren om het grootste aantal levens en ernstig gewonden te redden.

Het behalen van Doelstelling 4 in India – dat in 2030 ruim 75% aan reizen op het equivalent van 3-sterren of betere wegen moet plaatsvinden voor alle weggebruikers – kan ruim 22 miljoen doden en ernstig gewonden voorkomen gedurende de twintig jaar dat wegenonderhoud nodig is met een economisch voordeel van $802 miljard USD.

De conferentie, gehouden op 24 juli in New Delhi, omvatte grote presentaties over opmerkelijke internationale technologieprojecten, de publicatie van iRASTE-resultaten, expertpanels en een rondetafelgesprek over de weg voorwaarts om inzichten en gegevens uit projecten als iRASTE om te zetten in beleidsaanbevelingen.

Shri Nitin Gadkari sprak de gebeurtenis toe en zowel Jigesh als Dr. Subhamay Gangopadhyay, voormalig IndiaRAP-programmamanager, namen deel aan het programma.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!