Selecteer een pagina

Nathalie Chiavassa, hoofd van Safer Journeys, was vorige week verheugd toe te treden tot het PIDG Instituut in Casablanca om te delen hoe de veiligheid kan worden geoptimaliseerd in de wegeninfrastructuurprojecten van de Groep die in Afrika bezuiden de Sahara en Zuid- en Zuidoost-Azië worden opgeleverd.

Infrastructuur is van fundamenteel belang voor vooruitgang, en de Particuliere Infrastructuur Ontwikkelingsgroep (PIDG) is een innovatieve ontwikkelaar en investeerder in infrastructuurprojecten die sinds 2002 $37,8 miljard heeft gemobiliseerd van particuliere investeerders en ontwikkelingsfinancieringsinstellingen in de regio, waardoor 220 miljoen mensen toegang hebben gekregen tot nieuwe of verbeterde infrastructuur en 25.000 banen op lange termijn zijn gecreëerd.

PIDG-investeringen bevorderen de sociaal-economische ontwikkeling binnen een rechtvaardige transitie naar een netto nuluitstoot, bestrijden armoede en dragen bij aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s).

De workshop 'Risico's minimaliseren en positieve impact op onze markten maximaliseren' werd van 6 tot 9 juni in Marokko gehouden en had tot doel te bespreken hoe bedrijven risico's in projecten kunnen identificeren en minimaliseren door de toepassing van gezondheids-, veiligheids-, milieu- en sociale waarborgen.

Het evenement presenteerde twee modules over:

Module 1: Impactmanagement, cultuur en sociale bescherming

 • Governance, veiligheidscultuur en leiderschap in ESG
 • Investeren voor duurzame ontwikkeling
 • Een klimaat- en genderlens nemen bij investeringen in infrastructuur
 • Bescherming van de mensenrechten
 • Monitoren, evalueren en leren over impact
 • Biodiversiteit/natuurgebaseerde oplossingen

Module 2: Incidentonderzoek, gezondheids-, veiligheids- en beveiligingsbeheer met een praktijkbezoek ter plaatse

 • Transportveiligheid
 • Beveiligingsbewaking en -beheer
 • Risico's voor de toeleveringsketen en moderne slavernij
 • Incidentonderzoek en leren van gebeurtenissen
 • Aannemersmanagement voor bouwveiligheid

Nathalie deelde hoe de iRAP-methodologie en -instrumenten kunnen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de veiligheid wordt geoptimaliseerd, gemeten en beheerd in de wegenprojecten van PIDG. Ze deelde haar meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van verkeersveiligheid bij het realiseren van projecten in Denemarken, Senegal, Tanzania en Tsjaad.

Nathalie beschikt over een schat aan kennis en expertise op het gebied van nationale strategie- en actieplannen, het verzamelen van ongevallengegevens, verkeersveiligheidsvoorlichting en -campagnes, verkeersveiligheidsaudits en het geven van technisch verkeersveiligheidsadvies.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!