Selecteer een pagina

UNOPS en de International Road Assessment Programme (iRAP) zullen samenwerken om de steun aan de verkeersveiligheidssector te vergroten door de veiligheid van de wegeninfrastructuur te verbeteren, in lijn met de mondiale doelstellingen van de VN voor verkeersveiligheid.

  • UNOPS en iRAP hebben een partnerschap opgezet om de steun voor de wegensector bij het plannen, ontwerpen en bouwen van veiligere wegen te vergroten.
  • Het partnerschap heeft tot doel de veiligheid van de weginfrastructuur te verbeteren en het aantal dodelijke slachtoffers en ernstig gewonden op wegen wereldwijd te verminderen door de wereldwijd erkende methodologie, hulpmiddelen en training van iRAP te implementeren om weggedeelten met een hoog risico te identificeren, op bewijs gebaseerde investeringen in veiligheidsverbeteringen te informeren en de verkeersveiligheid op te bouwen. capaciteit in landen.
  • Door samen te werken op het gebied van belangenbehartiging, capaciteitsopbouw, kennisdeling en technische bijstand wil het partnerschap landen ondersteunen bij het behalen van de Global Road Safety Performance Targets en het halveren van het aantal verkeersdoden en -gewonden tegen 2030.

UNOPS en iRAP ondertekenden de overeenkomst vandaag in Manilla, Filippijnen, in aanwezigheid van Jean Todt, speciaal gezant van de Verenigde Naties voor verkeersveiligheid en voormalig president van de Fédération Internationale de l'Automobile (FIA), als onderdeel van het Road Safety Initiative.

De overeenkomst zal UNOPS en iRAP in staat stellen samen te werken op het gebied van outreach en belangenbehartiging om onder meer de mondiale verkeersveiligheid, activiteiten voor capaciteitsopbouw, het delen en overdragen van kennis en technische bijstand bij projecten en projectimplementatie te verbeteren.

Jaarlijks komen wereldwijd ongeveer 1,23 miljoen mensen om het leven en raken bijna 50 miljoen mensen gewond. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie bestaat er geen grotere bedreiging voor de levens van mensen tussen de 5 en 29 jaar oud.

De VN heeft opgeroepen tot grotere mondiale inspanningen om het aantal verkeersdoden en -gewonden tegen 2030 met de helft terug te dringen.”Een van de beste manieren om de slachtoffers te herdenken en te eren is door ons steentje bij te dragen aan het veiliger maken van wegen over de hele wereld”, zei VN-secretaris-generaal António Guterres in zijn laatste boodschap ter gelegenheid van de Werelddag voor de herdenking van verkeersslachtoffers, die jaarlijks op 20 november wordt gehouden.

Bovendien zal de overeenkomst de wederzijdse capaciteit en reikwijdte van beide organisaties vergroten, waardoor ze landen kunnen ondersteunen in de richting van een alomvattender en robuuster beheer en implementatie van de verkeersveiligheid en de implementatie van de Globaal Plan voor het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021-2030. Door dit te doen zal de overeenkomst landen ondersteunen bij het behalen van de Global Road Safety Performance Targets 3 en 4 tegen 2030, die onder meer inhouden dat alle nieuwe wegen technische normen moeten bereiken voor alle weggebruikers die rekening houden met de verkeersveiligheid of die voldoen aan een beoordeling van drie sterren of beter. (Doelstelling 3) en dat ruim 75% van het verkeer op bestaande wegen plaatsvindt op wegen die voldoen aan de technische normen voor alle weggebruikers die rekening houden met de verkeersveiligheid (Doelstelling 4).

Greg Smith, Global Program Director, iRAP zei: “Het elimineren van wegen met een hoog risico is van cruciaal belang voor het redden van levens, met name kwetsbare weggebruikers, en het verminderen van de enorme economische en sociale last voor gezinnen die getroffen zijn door verkeersongevallen. Een goed snelheidsbeheer en een goede infrastructuur, zoals snelheden van 30 km/u in drukke bebouwde kommen, fietspaden, trottoirs, verhoogde langzame oversteekplaatsen voor voetgangers en veiligheidsbarrières zijn als vaccins. Daarmee kunnen we verkeersdoden en ernstig letsel uitroeien. Via dit partnerschap hebben we de kans om de levensreddende impact van veilige wegeninfrastructuur te maximaliseren in projecten over de hele wereld, ter ondersteuning van het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021-2030 en het bereiken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.”

Steven Crosskey, directeur van de Infrastructure and Project Management Group van UNOPS zei: “Een veiligere wegeninfrastructuur zal levens redden en het lijden veroorzaakt door ernstige verwondingen verminderen. UNOPS beschikt over waardevolle expertise om overheden te helpen de verkeersveiligheid te vergroten en dit partnerschap met iRAP zal de kennisuitwisseling verbeteren en samenwerking richting gemeenschappelijke verkeersveiligheidsdoelstellingen mogelijk maken. UNOPS is klaar om aan de slag te gaan met dit cruciale initiatief en we hebben er vertrouwen in dat ons partnerschap letterlijk de wegen naar een betere toekomst zal aanleggen.”

- LOOPT AF -

 Opmerkingen voor de redactie:

Contactgegevens pers: communications@unops.org

Over UNOPS
De missie van UNOPS is om mensen te helpen een beter leven op te bouwen en landen te helpen vrede en duurzame ontwikkeling te bereiken. Wij helpen de Verenigde Naties, overheden en andere partners projecten te beheren en op een efficiënte manier duurzame infrastructuur en inkoop te leveren. Lees verder: www.unops.org

Over de International Road Assessment Programme (iRAP)
iRAP is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met een visie voor een wereld zonder risicovolle wegen, die de veiligheid van de wegeninfrastructuur in meer dan 170 landen beïnvloedt. iRAP en haar partners werken samen met overheden, ontwikkelingsbanken, mobiliteitsclubs, de industrie, onderzoeksorganisaties, NGO's op het gebied van verkeersveiligheid, de Verenigde Naties en onderzoeksorganisaties om op bewijs gebaseerde hulpmiddelen, training en ondersteuning te bieden om hen te helpen hun wegen veilig te maken. De verkeersveiligheid Star Rating Methodologie van iRAP is gratis te gebruiken en biedt een eenvoudige en objectieve maatstaf voor het veiligheidsniveau dat 'ingebouwd' is op de weg voor inzittenden van voertuigen, motorrijders, fietsers en voetgangers. Een 1-sterrenweg is het minst veilig en een 5-sterrenweg het veiligst. iRAP werkt samen met partners om: wegen met een hoog risico te inspecteren en sterbeoordelingen, risicokaarten en investeringsplannen voor veiligere wegen te ontwikkelen; zorgen voor training, instrumenten en ondersteuning die nationale, regionale en lokale capaciteiten zullen opbouwen en in stand houden; en de verkeersveiligheidsprestaties volgen, zodat financieringsinstanties de levensreddende en economische voordelen van hun investeringen kunnen beoordelen. iRAP en zijn partners hebben de veiligheid van meer dan $95 miljard dollar aan infrastructuurinvesteringen beïnvloed, meer dan 1,4 miljoen kilometer wegen en ontwerpen met sterren beoordeeld, evenals weglocaties rond 1.028 scholen, het ongevalsrisico op 1,7 miljoen kilometer wegen in kaart gebracht en bijna 60.000 mensen getraind wereldwijd. Lees verder: www.irap.org

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!