Selecteer een pagina

iRAP en de Australiër Commissie voor transportongevallen (TAC) werkten eind vorig jaar samen om een tentoonstelling ‘Road to Zero through the Safe System Approach’ te produceren en bieden deze nu aan partners aan om wereldwijd te gebruiken.

Gelanceerd om Veiligheid 2022: de 14e Wereldconferentie over letselpreventie en veiligheidsbevordering in Adelaide toont de tentoonstelling een Grafische wand van 6 x 2,8 meter waarin de noodzakelijke veilige systeemelementen worden getoond om nul verkeersdoden te bereiken: 5-sterrenweggebruikers in 5-sterrenvoertuigen op 5-sterrenwegen, die met veilige snelheden rijden. Download een close-up van de tentoonstellingswand hier.

Het kan ook een animatie bevatten die de rol van veilige wegen in het veilige systeem presenteert.

iRAP en TAC De rol van veilige wegen in de veilige systeemanimatie. Producent/kunstenaar: Steph Hughes / The Jacky Winter Group

Victoria's reis op het gebied van verkeersveiligheid sinds 1970 wordt gepresenteerd als een voorbeeld waar andere landen en partners van kunnen leren. In Victoria is het aantal jaarlijkse verkeersdoden met 80 procent teruggedrongen dankzij de implementatie van een reeks maatregelen op het gebied van verkeersgedrag, handhaving, voorlichting, wetgeving en infrastructuur.

Victoria's verkeersveiligheidsreis 1970 – 2022

Bij de lancering in Adelaide werd de tentoonstelling aangevuld met een reeks interactieve onderdelen waarmee standbezoekers de verkeersveiligheidsreis van Victoria van 1970 – 2050 via virtual reality-headsets konden maken en hun kennis konden testen op het gebied van verkeersveiligheid. snelheid en crashresultaten en verkennen iRAP's Veiligheidsinzichtenverkenner om te zien hoe veilig de wegen in hun land zijn, wat de menselijke en economische impact van letsel is, welke wegkenmerken er toe doen en wat de business case voor veiligere wegen is.

Medewerkers van iRAP en TAC stonden klaar om vragen te beantwoorden en een scala aan informatiebronnen te verstrekken iRAP in landen, Sterrenwaardering voor scholen, CycleRAP, Sterbeoordeling voor ontwerpen, RAP-hulpmiddelen En TAC's Road to Zero-onderwijscomplex.

iRAP-partners die geïnteresseerd zijn in het gebruik van de tentoonstelling en het ondersteunende materiaal kunnen via e-mail contact opnemen met Judy Williams judy.williams@irap.org. Ontwerpbestanden kunnen worden gedeeld voor lokale productie.

Het TAC-iRAP-team dat de tentoonstelling heeft samengesteld – Blaise Murphet, Road Safety Education Consultant en Eva Jaworski, Road to Zero-coördinator, TAC met Judy Williams, iRAP

Hoor Judy Williams, Global Program and Communications Manager van iRAP, spreken over de tentoonstelling die werd gedeeld op Safety 2022:

En TAC-hoofd Verkeersveiligheid Sam Cockfield:

De tentoonstelling iRAP-TAC Road to Zero through the Safe System Approach is gebaseerd op materialen uit de wereldprimeur Road to Zero Education Complex in het Melbourne Museum in Australië, dat jongeren, de gemeenschap en belanghebbenden op het gebied van verkeersveiligheid betrekt bij innovatief, ervaringsgericht onderwijs, ter ondersteuning van de doelstellingen van Victoria's benadering van verkeersveiligheid.

Het Road to Zero Education Complex ontving in 2021 een Prince Michael International Road Safety Award als erkenning voor het succes en de aantrekkingskracht van veel bezoekers, vooral jongeren, en in 2020 een Museums and Galleries National Award for Learning, Interpretation and Audience Engagement. Road to Zero, ontwikkeld door TAC in samenwerking met het Melbourne Museum, wordt ook aangeboden als een gratis curriculumgebaseerd onderwijsprogramma aan middelbare scholieren via schoolbezoeken.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!