Selecteer een pagina

Een nieuw rapport gepubliceerd door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) deelt de lessen uit het eerste decennium van actie en de vooruitzichten om levens en ernstig letsel te redden op veiligere wegen in Latijns-Amerika.

De "Verkeersveiligheid in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied: na een decennium van actie en vooruitzichten voor veiligere mobiliteitHet rapport bevat iRAP-beoordelingsresultaten en activiteiten die de investeringen van de Bank in het decennium hebben geïnformeerd om de regionale wegeninfrastructuur veiliger te maken.

Abstract

Het eerste plan van het decennium is ten einde gekomen, maar niet voordat het belang is aangetoond dat systemisch werk op het gebied van de verkeersveiligheid voor de wereld heeft als het gaat om de bescherming van het leven. Op dezelfde manier is duidelijk gemaakt dat het geen gemakkelijke klus is en dat de taak niet kort is; de processen van het genereren van acties, toe-eigening en kennis van een cultuur van veilige mobiliteit vergen tijd en vereisen een grote inspanning van de kant van alle regeringen van de wereld. In Latijns-Amerika en het Caribisch gebied (LAC) is de afgelopen tien jaar gebleken dat de regio er alleen maar in is geslaagd de snelheid waarmee sterfgevallen als gevolg van verkeersongevallen plaatsvinden terug te dringen, en dat dit nog steeds een groeiende trend is, voornamelijk als gevolg van de groei van het motorvloot. Hoewel het mogelijk is geweest om het bewustzijn te vergroten, instellingen te creëren en belangrijke acties te plannen en uit te voeren om claims terug te dringen, heeft LAC niet dezelfde resultaten behaald als de landen met hoge inkomens, die de trend hebben gekeerd. In overeenstemming met het bovenstaande is het mogelijk om het tweede decennium van actie te zien als een kans voor de LAC-landen, een kans om de processen die in deze jaren zijn gestart af te ronden en om succesvolle en verrijkende ervaringen uit andere landen in de regio te introduceren. Met deze studie wil de IDB dit proces van voortdurende verbetering begeleiden, de beste praktijken benadrukken en een overzicht bieden van hoe het mogelijk is om van theorie naar praktijk te gaan, volgens het principe dat mobiliteit veilig, duurzaam en inclusief moet zijn. het verminderen van de blootstelling aan risico's van alle belanghebbenden op de weg.

iRAP is trots op haar langdurige samenwerking met IDB en feliciteert de Bank met haar prestaties en de publicatie van dit rapport.

iRAP en de IDB heeft in 2020 een Memorandum of Understanding ondertekend om hun voortdurende partnerschap in het nieuwe decennium van actie tot 2030 te begeleiden.

Het partnerschap zal zich richten op het leveren van een meetbare vermindering van het verkeerstrauma in de regio en zal bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDGs) en de Global Road Safety Performance Targets, in het bijzonder Doelstelling 3: “Tegen 2030 zullen alle nieuwe wegen voldoen aan de technische normen voor alle wegen. gebruikers die rekening houden met de verkeersveiligheid, of een beoordeling van drie sterren of beter behalen”; en Doelstelling 4: “Tegen 2030 zal ruim 75% van het verkeer op de bestaande wegen plaatsvinden op wegen die voldoen aan de technische normen voor alle weggebruikers die rekening houden met de verkeersveiligheid”.

Het werk van iRAP en de IDB zal zich met name richten op:

  • het herzien van de methoden die worden gebruikt bij het evalueren van eerdere investeringen in verkeersveiligheidsinfrastructuur en het bieden van begeleiding en aanbevelingen voor toekomstige investeringen, met de nadruk op methoden voor het meten van de effectiviteit van het programma;
  • het ontwikkelen van communicatieplannen om het publieke bewustzijn te vergroten;
  • training om capaciteit op te bouwen die voldoet aan de verkeersveiligheidsnorm van 3 sterren of beter;
  • de implementatie van Road Assessment Programs (RAP's), volgens de iRAP-methodologie, in de regio.
Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!