Selecteer een pagina

Als onderdeel van ons innovatieve Big Data-verkeersveiligheidsproject AI&Me: Jongeren empoweren voor veiligere wegenzijn we verheugd om van december 2022 tot januari 2023 de pilot voor de Youth Engagement App (YEA) te lanceren in Ho Chi Minh City, Pleiku City en Yen Bai. Bij de lancering worden leerlingen van 18 middelbare scholen en hogescholen in Vietnam betrokken bij het gebruik van de app.

Verhef uw stem: een app voor jongerenbetrokkenheid voor veiligere mobiliteit

Het YEA biedt jongeren een efficiënte manier om risicovolle wegomstandigheden te identificeren en te melden, waardoor ze een platform krijgen waar hun stem kan worden gehoord. Via de app ontvangen overheidsfunctionarissen gegevens als uitvoerbare aanbevelingen om effectieve en op feiten gebaseerde verkeersveiligheidsinterventies te maken. Dit maakt het gemakkelijker om blackspots te identificeren voor een diepgaandere analyse om de sterbeoordelingen voor schoolzones te bepalen. Sterrenwaardering voor scholen (SR4S) is een op bewijsmateriaal gebaseerd hulpmiddel voor het meten, beheren en communiceren van de risico's waaraan kinderen worden blootgesteld op weg naar school. Het ondersteunt snelle interventies die levens redden en ernstig letsel vanaf de eerste dag voorkomen.

iRAP ondersteunt de driejarige AI&Me: Jongeren empoweren voor veiligere wegen project uitgevoerd door Stichting AIP met steun van Stichting Botnar – een Zwitserse filantropische stichting die zich inzet voor het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van jonge mensen die in steden over de hele wereld wonen – evenals de Stichting FIA En Anditi. De Verkeersveiligheidscommissies en het Ministerie van Onderwijs en Vorming van alle drie de provincies ondersteunen de lancering van de app in hun gebied.

“Vandaag is de dag dat studenten de leiding zullen nemen om ervoor te zorgen dat hun steden veilig zijn. De YEA plaatst jonge stemmen in het hart van het oplossen van de mondiale verkeersveiligheidscrisis”, vertelt Hoang Na Huong, Deputy Chief Executive Officer bij AIP Foundation.

Leraren geven leerlingen de mogelijkheid om hun stem te verheffen

Voorafgaand aan de lancering van het YEA organiseerde de AIP Foundation, samen met iRAP en het Ministerie van Transport (MOT), de eerste praktijkgerichte training van het YEA voor belangrijke overheidsstakeholders en leraren – in Ho Chi Minh City, Pleiku City en Yen Baai. Het voornaamste doel was om een inleiding te geven tot de AI&Ik programma en lanceren ze het YEA met instructies over hoe ze het moeten gebruiken en geven ze de kennis door aan hun studenten.

De cursus voor capaciteitsopbouw, gegeven door het iRAP-team, was de eerste mijlpaal voor leraren om empowerment te krijgen en een actieve rol te spelen bij het trainen van 1800 studenten van 18 pilotscholen in het gebruik van de app. Op hun beurt zullen deze studenten hun stem verheffen voor veiligere #streetsforlife. Het brengt ons dichter bij onze visie van een wereld waarin alle straten in de buurt leefbaar, veilig, duurzaam en beloopbaar zijn.

iRAP AI&Me-projectmanager Shanna Lucchesi en Star Rating for Schools Global Coordinator Rafaela Machado met YEA Training-deelnemers

“De lancering van het YEA zal een groot verschil maken voor onze volgende generatie in Ho Chi Minh City, Pleiku en Yen Bai. Onze toekomst behoort aan de jeugd, dus we moeten hun stem horen om de beste oplossingen te vinden voor de problemen waarmee zij worden geconfronteerd. We kunnen alleen veiligere straten in heel Vietnam bereiken als we samenwerken”, zegt kolonel Pham Viet Cong, van het plaatsvervangend hoofd van het Nationale Verkeersveiligheidscomité.

AI voorgoed: Big Data gebruiken om levens te redden onderweg in Vietnam

Verkeersongevallen zijn wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak voor kinderen en jongvolwassenen in de leeftijd van 5 tot 29 jaar. In Vietnam schat het Institute for Health Metrics and Evaluation dat in 2019 meer dan 6.200 kinderen en jongeren tussen 5 en 29 jaar omkwamen bij verkeersongevallen. Dit vertegenwoordigt een volksgezondheidscrisis die jongeren onevenredig het meest treft. Verbeteringen van wegen, snelheidsbeheer en handhaving van gedragsrisicofactoren zijn nodig om deze crisis effectief aan te pakken.

De AI&Ik Het project werd van augustus tot maart 2021 gelanceerd en getest in Ho Chi Minh-stad, de provincie Gia Lai en de provincie Yen Bai, met de mogelijkheid om na succesvolle eerste tests op te schalen naar andere regio's en landen.

“Ik denk dat de YEA een fantastisch instrument is om veiligere straten in mijn buurt te creëren. Met de App kan ik eenvoudig de lokale autoriteiten waarschuwen en laten weten waar er gevaar dreigt. Deze app geeft mij een veiliger gevoel. Het geeft mij ook het gevoel dat ik deel uitmaak van de oplossing, wat mij de kracht geeft om impact te maken”, vertelde Dang Phan*, een lokale jongere van de Nguyen Hue High School, tijdens het lanceringsevenement in Yen Bai.

De afgelopen jaren is big data-technologie gebruikt om de verkeersveiligheid te transformeren door middel van voorspellende analyses door historische gegevens te evalueren om gebieden met een hoog risico aan te wijzen. Met deze kaarten kunnen autoriteiten preventieve maatregelen nemen voordat er slachtoffers vallen. De AI&Ik programma brengt een revolutie teweeg in de verkeersveiligheidsmaatregelen in Vietnam en maakt de weg vrij voor opkomende technologieën om volksgezondheidsproblemen aan te pakken.

Handige links: 

  • Klik op om meer foto's van de lancering van de YEA-app te bekijken hier. 
  • Om het persbericht te lezen, klik hier. 
  • Klik op om de tv-verslaggeving van de lancering te zien (in het Vietnamees). hier.
  • Als u meer wilt lezen over de YEA App-training die in november wordt gehouden, klikt u op hier.

Afbeeldingen tegoed: Stichting AIP

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!