Selecteer een pagina

Afbeeldingscredits: Stichting AIP

Als onderdeel van Stichting AIP's innovatieve Big Data verkeersveiligheidsprogramma, AI&Me: Jongeren empoweren voor veiligere wegenAIP Foundation, iRAP en het Ministerie van Transport (MOT) organiseerden de eerste praktijkgerichte training van de Youth Engagement APP (YEA) voor belangrijke overheidsstakeholders en leraren – in Ho Chi Minh City, Pleiku City en Yen Bai, Vietnam. Het voornaamste doel was om een introductie te geven tot de AI&Ik programma en start de YEA-app met instructies voor het gebruik ervan.

Verhef uw stem: een app voor jongerenbetrokkenheid voor veiligere mobiliteit 

Het YEA biedt jongeren een efficiënte manier om risicovolle wegomstandigheden te identificeren en te melden, waardoor ze een platform krijgen waar hun stem kan worden gehoord. Via de app ontvangen overheidsfunctionarissen gegevens als uitvoerbare aanbevelingen om effectieve en op feiten gebaseerde verkeersveiligheidsinterventies te maken. Dit maakt het gemakkelijker om blackspots te identificeren voor een diepgaandere analyse om de sterbeoordelingen voor schoolzones te bepalen.

De trainingen werden gefaciliteerd door de meest vooraanstaande technische experts van MOT & iRAP in hun vakgebied:

  • Shanna Lucchesi, projectcoördinator, iRAP
  • Rafaela Machado, Sterbeoordelingen voor scholen Mondiale coördinator, iRAP
  • Dhr. Le Van Thanh, Speciale lijst, Afdeling Infrastructuur, MOT

Als gevolg van de training zullen de docenten beter toegerust zijn om de YEA-app te gebruiken en een actieve rol spelen bij het trainen van 1800 studenten van 18 pilotscholen in het gebruik ervan. Op hun beurt zijn het dan deze studenten die hun stem zullen verheffen voor de straten voor het leven. Het brengt ons dichter bij onze visie van een wereld waarin alle buurtstraten leefbaar, veilig en duurzaam zijn.

Nuttige links en informatie: 

Driejarig bestaan van Stichting AIP AI&Me: Jongeren empoweren voor veiligere wegen programma wordt ondersteund door Fondation Botnar – een stichting die pleit voor het gebruik van AI en digitale technologieën om het welzijn van jongeren in stedelijke omgevingen te verbeteren – evenals de FIA Foundation, Anditi en iRAP.

  • Wilt u meer foto's bekijken, klik dan hier. 
  • Om meer te lezen over de AI&Ik programma, klik hier. 

Origineel artikel van Stichting AIP www.aip-foundation.org/youth-engagement-app-training-launch-allows-young-voices-to-champion-safer-mobility/ 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!