Selecteer een pagina

iRAP geaccrediteerde leverancier FRED Techniek keert terug naar Tsjaad een paar maanden na het afsluiten van een project voor de EIB om een door de Wereldbank gefinancierd project uit te voeren voor het uitvoeren van een verkeersveiligheidsgegevensoverzicht en een technisch onderzoek naar de veiligheid van de weginfrastructuur.

Het EIB-project omvatte het testen van de iRAP-methodologie van haalbaarheidsstudie tot definitief ontwerp van de weginfrastructuur.

De nieuwe technische bijstand van de Wereldbank is tweeledig: het betreft een component voor de wegeninfrastructuur en een component voor verkeersveiligheidsgegevens.

Ten eerste zal het adviesbureau, om de regering te ondersteunen bij het aannemen van veiliger wegeninfrastructuurontwerpen en het verbeteren van bestaande wegennetwerken om alle weggebruikers tegemoet te komen, beoordelingen omvatten van een steekproef van geselecteerde wegen met een hoog risico van 100-150 km, getrokken uit een groot netwerk van wegen. wegen, bieden mogelijkheden voor verbetering en technische begeleiding op het gebied van snelheidsbeheer. Het hoofddoel van dit deel van de opdracht is het beoordelen van een representatief staal van wegen volgens de iRAP-methodologie, om best practice-opties te bieden om de verkeersveiligheid op die trajecten te verbeteren en die gemakkelijk kunnen worden uitgebreid naar de rest van het netwerk.

In de tweede plaats gaat het om de beoordeling van de institutionele opzet van de verzameling en analyse van verkeersveiligheidsgegevens (waartoe onder meer ook ongevallengegevens behoren). Deze beoordeling omvat een evaluatie van de databasesystemen die momenteel in Tsjaad worden gebruikt, en van de gegevensverzamelingsprocessen en -formulieren binnen verschillende overheidsdiensten; beschikbaarheid van verkeersveiligheidsgegevens; lopende initiatieven op het gebied van verkeersveiligheidsgegevens. Daarnaast zal een analyse worden gemaakt van de datakwaliteit, lacunes en verbetermogelijkheden.

Het doel van deze beoordeling is om verbeteringsmogelijkheden te bieden voor de huidige en geplande procedures en systemen voor het verzamelen, registreren (inclusief rapportageproces en rapportoverzicht), analyseren en rapporteren van verkeersongevallen, om methodologieën aan te bevelen voor de efficiënte en nauwkeurige invoer van gegevens volgens internationale richtlijnen. beste praktijken, en richtsnoeren verstrekken voor de efficiënte uitrol van de verkeersveiligheidsdatabank en het monitoringsysteem. Het omvat een vergelijking van verschillende instrumenten voor gegevensverzameling en het opstellen van de routekaart voor de implementatie van het geselecteerde instrument, samen met activiteiten voor het delen van kennis.

FRED Engineering werkt in 69 landen en heeft tot nu toe 15.785 km aan iRAP-beoordelingen uitgevoerd. Vier medewerkers zijn momenteel iRAP-geaccrediteerd voor het uitvoeren van onderzoeks-, coderings-, analyse- en rapportagediensten.

Afbeelding tegoed: Anthony Beck, Pexels

 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!