Selecteer een pagina

Belangrijke Europese partners kwamen op 3 oktober in Barcelona bijeen om de financiering en realisatie van veiligere wegen en straten voor Europa te bespreken.

De workshop bracht besluitvormers van de Europese Investeringsbank samen (EIB), Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD), POLIS-netwerk, Conferentie van Europese directeuren van wegen (CEDR), EuroRAP, Europees Instituut voor Road Assessment (EIRA), Internationaal Transportforum (ITF), Stichting FIA, Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) Regio I, iRAP, Stichting Verkeersveiligheid, Wereldbank, Internationale Wegenfederatie (IRF) Genève En IRF wereldwijd.

De partners bespraken hoe verbeterde samenwerking en coördinatie ervoor kunnen zorgen dat de Global Goals van de Verenigde Naties en de verkeersveiligheidsdoelstellingen van de Europese Commissie worden gehaald en hoe veilige wegeninfrastructuur haar rol zal spelen naast andere veilige systeemacties.

Er zijn al veel grote initiatieven op het gebied van veiliger wegen op nationaal, regionaal en stedelijk niveau gaande en een betere kennis en het gezamenlijk inzetten van actie zullen het aantal levens en het aantal geredde ernstige verwondingen maximaliseren.

“We kunnen het niet alleen”, was een van de citaten van de dag toen partners samen probeerden de efficiënte financiering en levering van veiligere wegen in heel Europa te mobiliseren.

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!