Selecteer een pagina

Jeugd voor Verkeersveiligheid (DE JOUWE) heeft een nieuwe uitgebracht Toolkit voor beleidsmakers, een uniek pleitbezorgingsdocument dat iRAP-partners, beleidsmakers en besluitvormers zal helpen om op zinvolle wijze met jongeren in gesprek te gaan voor een betere verkeersveiligheid.

Tragisch genoeg zijn verkeersongevallen wereldwijd al meer dan tien jaar de belangrijkste doodsoorzaak onder jongeren. Ruim 3 miljard mensen – bijna de helft van de wereldbevolking – zijn jonger dan 25 jaar. Van deze kinderen en jongeren zijn elke dag sterven er meer dan 1.000 op de wegen van de wereld. Tienduizenden anderen raken gewond.

De Globaal Plan voor het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021 – 2030 erkent de jeugd als een kritische stakeholder die essentieel is voor de succesvolle uitvoering ervan.

Volgens Stefania Minniti, directeur belangenbehartiging en Floor Lieshout, uitvoerend directeur van YOURS, “zijn wij van mening dat de afwezigheid van jonge mensen bij de beleidsvorming op het gebied van verkeersveiligheid een zelfvernietigende aanfluiting is. Er zullen nog steeds sterfgevallen plaatsvinden op de wegen in de wereld als we niet actief met jongeren samenwerken om veilige en duurzame mobiliteitssystemen te ontwikkelen. Het dichten van de kloof tussen beleidsmakers en jongeren in de mondiale verkeersveiligheidsagenda vormt de kern van onze missie om jonge levens te redden. Met deze Toolkit voor betekenisvolle jongerenparticipatie moedigen we besluitvormers wereldwijd aan om hun perceptie van jongeren en hun benadering van het werken met jongeren op het gebied van verkeersveiligheid te heroverwegen. Wij roepen op tot een dringende focus op dit toonaangevende volksgezondheidsprobleem voor jongeren.”

De Policymakers' Toolkit promoot de kernprincipes van betekenisvolle jongerenparticipatie als een cyclus van het opbouwen van relaties, betrokkenheid, investeringen en een fundamentele mentaliteitsverandering die kan worden toegepast op elke organisatie, instantie of overheid die voor of met jongeren wil werken.

Het bevat een routekaart die u door de ins en outs van zinvolle jongerenparticipatie leidt en de weg vrijmaakt voor de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van verkeersveiligheidsbeleid met jongeren.

Het bevat casestudy's die de tastbare voordelen aantonen van het betrekken van jongeren bij lokale en mondiale verkeersveiligheidsinspanningen, voorbeelden zoals blijkt uit de ervaringen van jeugdleiders, en zelfbeoordelingsscorekaarten ter ondersteuning van de evaluatie en het volgen van uw inspanningen om jongeren op zinvolle wijze te betrekken.

We moedigen onze partners aan om de Toolkit te downloaden en ervoor te zorgen dat jongeren worden overwogen en geprioriteerd in beleid en actie om wegen met een hoog risico te elimineren.

Enkele van de belangrijke manieren waarop iRAP samenwerkt met YOURS en jongeren engageert voor veiligere wegen zijn onder meer de Programma voor sterrenbeoordeling voor scholen (SR4S). (waarvan YOURS een Hoofdpartner is), de Youth Star Master Trainers-programma en bij de presentatie van mondiale belangenbehartiging voor verkeersveiligheid, evenementen en campagnes.

De Toolkit werd voor het eerst gepresenteerd tijdens de High-Level Meeting on Road Safety in juni in New York. Etienne Krug, directeur Sociale determinanten van gezondheid, Wereldgezondheidsorganisatie, met de jeugdambassadeurs van YOURS op het evenement. (Afbeeldingen tegoed: van jou)

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!