Selecteer een pagina

iRAP is op zoek naar een samenwerkend en enthousiast persoon met een passie voor veilige mobiliteit en ervaring in de veiligheid van de weginfrastructuur om ons team te versterken.

In deze nieuw gecreëerde rol zal de Safer Journeys Lead for Europe samenwerken met een reeks partners om veiliger wegen en veiliger reizen voor iedereen te creëren.

De Safer Journeys Lead for Europe-positie maakt deel uit van iRAP's Partnerschappen voor impact in 2030 strategie, die partnerschappen centraal stelt in het programma en erkenning geeft aan de vele successen bij het elimineren van wegen met een hoog risico die zijn bereikt door samenwerking tussen wegbeheerders, ontwikkelingsbanken, donoren, instituten, NGO's en de particuliere sector.

Het doel van het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021-2030 is een halvering van het aantal verkeersdoden en -gewonden, en in heel Europa voeren landen plannen uit die aansluiten bij de mondiale doelstelling en uiteindelijk gericht zijn op het bereiken van de nulvisie tegen 2050.

De Safer Journeys Lead for Europe zal de inspanningen ondersteunen om ervoor te zorgen dat wegen en ontwerpen fundamenteel veilig en toegankelijk zijn voor alle vervoerswijzen, capaciteiten en reizen, wat van cruciaal belang zal zijn voor het bereiken van veiligheidsdoelstellingen in de hele regio.

De belangrijkste verantwoordelijkheden van de rol zijn onder meer:

  • Implementatie van iRAP's Partnerschappen voor impact in 2030 strategie in Europa en ondersteuning van de integratie van het Europese programma met het mondiale iRAP-programma.
  • Samenwerken met en ondersteunen van partners bij de implementatie van het Mondiaal Plan voor het Decennium van Actie voor Verkeersveiligheid 2021-30 en de richtlijn inzake het beheer van de verkeersveiligheid (RISM) in de context van een duurzamer, actiever en inclusiever vervoer zoals uiteengezet in de Duurzame Ontwikkelingsrichtlijn Ontwikkelingsdoelstellingen, COP Paris Agreement en EU Climate-Neutral and Smart Cities Mission.
  • Het identificeren van mogelijkheden om beleidsontwikkeling en het gebruik van empirisch onderbouwde initiatieven op het gebied van infrastructuurveiligheidsbeheer te ondersteunen, zoals Star Ratings for Designs (SR4D), Star Rating for Schools (SR4S) en instrumenten ontwikkeld door partners, technische kennis, training en capaciteitsopbouw, accreditatie, en belangenbehartiging door partners in de regio.
  • Het aanmoedigen van sterke inbreng van partnerorganisaties in innovatie- en ontwikkelingsinitiatieven zoals AiRAP en CycleRAP via het innovatieraamwerk van iRAP en het Global Technical Committee.
  • Voortbouwend op gevestigde mondiale en regionale netwerken, die partners met gemeenschappelijke behoeften en mogelijkheden verbinden om veiliger wegen en veiliger reizen voor iedereen te creëren. Dit omvat het actief samenwerken met belangrijke tegenhangers in partnerorganisaties zoals de Europese Commissie (EC), FIA, Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de World Road Association (PIARC), International Transport Forum (ITF), United Nationals Economic Commission for Europe ( UNECE), European Automobile Manufacturers Association (ACEA), Conferentie voor Europese Directeuren van Wegen (CEDR), Steden en Regio's voor Transportinnovatie (POLIS), ETSC, FEVR, European Union Road Federation (ERF), Euro NCAP, Global Road Safety Partnership (GRSP), Global Alliance for NGOs, ontwikkelingsbanken (Europese Investeringsbank (EIB), Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD), Wereldbank), bilaterale donoren, initiatieven zoals Expert Group on Road Infrastructure Safety (EGRIS) en Cooperative, Connected and Automated Mobility (CCAM), en nationale wegenagentschappen, NGO's en instituten.
  • Het vertegenwoordigen van iRAP op senior nationaal en internationaal niveau bij vergaderingen en evenementen.
  • Samenwerken met en ondersteunen van de belangrijkste donor van iRAP, de FIA Foundation, aan haar Design for Life 2030 Agenda, gericht op veilige straten, schone lucht en klimaatactie.

De Safer Journeys Lead for Europe rapporteert aan de iRAP Global Program Director en werkt nauw samen met iRAP-teamleden en partners.

De rol kan op afstand worden uitgevoerd (de kandidaat heeft zijn eigen 'thuiskantoor'-faciliteiten nodig, waaronder een betrouwbare internetverbinding, een up-to-date computer en een veilige en geschikte omgeving om in te werken), en/of ingebed in een partnerorganisatie . Flexibiliteit om te voldoen aan de tijdzones van hoofdpartners zal essentieel zijn. 

Hoe toe te passen: Aanvragen voor de rol Safer Journeys Lead for Europe kunnen via deze weg worden ingediend aanvraagformulier.

Aanvragen moeten uiterlijk vrijdag 29 juli 2022 (middernacht GMT) in het Engels worden ingediend.

Neem voor vragen contact op met Greg Smith, iRAP Global Program Director, op greg.smith@irap.org 

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!