Selecteer een pagina

Wij feliciteren onze hoofddonor The Stichting FIA ter gelegenheid van zijn 20-jarig jubileum en inspirerende wereldwijde impact, inclusief veiligere wegen door de oprichting en voortdurende ondersteuning van iRAP.

De FIA Foundation werd in 2001 opgericht als een daad van grote vooruitziendheid en vrijgevigheid. Er werd besloten dat de opbrengsten uit de leaseverkoop van de commerciële rechten van de Federation Internationale de l'Automobile (FIA) op de Formule 1 zouden moeten worden gebruikt om permanent een nieuwe liefdadigheidsinstelling te financieren die zich inzet voor verkeersveiligheid, duurzaam transport en motorsportveiligheid.

De FIA Foundation was geboren, en een van de vele baanbrekende initiatieven was de oprichting van iRAP en het Global New Car Assessment Program om de veiligheid van wegen en voertuigen te transformeren.

Impact van FIA Foundation sinds 2001 (per december 2021)

De evolutie van de Europese en vervolgens International Road Assessment Programme van een aanvankelijk door een club geleid cluster van onderzoeksprojecten naar een mondiale organisatie die samenwerkt met belangrijke ontwikkelingsbankpartners werd mogelijk gemaakt door kernfinanciering van de Foundation.

iRAP CEO Rob McInerney zei: “Dankzij de FIA Foundation en hun geweldige werk gedurende 20 jaar heeft iRAP partners in meer dan 100 landen kunnen helpen levens te redden met veiligere wegen. Dankzij de donorsteun van FIAF heeft iRAP een katalytische verandering kunnen bewerkstelligen, waarbij meer dan $80 miljard aan wegeninvesteringen is benut en veiliger is gemaakt.”

Lees meer over het twee decennia durende succes van de filantropie, waaronder iRAP, gedeeld in haar rapport “FIA Foundation 20 jaar: 2001-2021' en filmpje hier.

Bekijk de 20-jarige impact van iRAP in het eerste decennium van actie in onze digitale rubriek hier.

Het jubileum van de FIA Foundation werd in Londen gevierd met een forum over veilige en gezonde mobiliteit getiteld 'Ontwerp voor het leven. Voor mens en planeet'. Het Forum bracht internationale beleidsmakers samen om de voortgang te beoordelen bij het behalen van de mondiale doelstellingen van de VN om het aantal verkeersdoden en ernstig gewonden terug te dringen, vooruitlopend op de allereerste VN-bijeenkomst op hoog niveau over verkeersveiligheid en om de verbetering van de luchtkwaliteit en het koolstofvrij maken van het wegvervoer te bespreken.

Lees meer over het FIA Foundation Jubileumevenement “Design for Life. Voor mens en planeet” hier.

Veel hoogwaardigheidsbekleders namen deel aan de gebeurtenis, waaronder Jean Todt, de speciale gezant voor verkeersveiligheid van de Verenigde Naties (linksboven); FIA Foundation-directeur Saul Billingsley en WHO-directeur van het Department for Social Determinants of Health Etienne Krug (rechtsboven); en Stichting Beschermheer The Hon. Lord Robertson van Port Ellen, voorzitter van de FIA Foundation (hoofdafbeelding)

Print Friendly, PDF & Email

De International Road Assessment Programme (iRAP) is een geregistreerde liefdadigheidsinstelling met adviesstatus van de VN ECOSOC.
iRAP is geregistreerd in Engeland en Wales onder bedrijfsnummer 05476000
Liefdadigheidsnummer 1140357

Maatschappelijke zetel: 60 Trafalgar Square, Londen, WC2N 5DS
NEEM CONTACT OP │ Europa │ Afrika │ Azië-Pacific │ Latijns-Amerika en het Caribisch gebied │ Noord-Amerika

nl_NLNederlands
Deel dit

Deel dit

Deel dit bericht met je vrienden!